Zoek- en vindplaatsen van adoptiedossiers in Nederland

Het zoeken en vinden naar je adoptiedossier is een belangrijke stap in een zoektocht naar oorsprong en identiteit. Naast dat adoptieouders mogelijk een (adoptie)dossier hebben, zijn er meerdere plekken in Nederland waar afstammingsinformatie kan liggen. In dit samengestelde overzicht vind je klikbare links naar diverse bronnen, waaronder overheidsinstanties en organisaties die je kunnen helpen bij het verkrijgen van cruciale informatie over je adoptie.

Zoeken per provincie

Per provincie hebben wij verschillende organisaties en instanties in kaart gebracht waar mogelijk jouw adoptiedossier kan liggen of een deel ervan.

Raad van de Kinderbescherming

Je kunt via de Raad van de Kinderbescherming een inzage verzoek indienen om jouw adoptiedossier (als deze nog beschikbaar is) in te zien. Het is belangrijk om te weten dat er in Nederland vier inzagelocaties zijn; Arnhem, Haarlem, Rotterdam en Zwolle. Afhankelijk van jouw woonplaats zal het dossier naar de verzoekende locatie worden gestuurd.

Dossiervorming

De dossiervorming is afhankelijk van de tijdlijn en vergunninghouder/instantie wanneer je naar Nederland bent gekomen. Dit heeft te maken met eventuele veranderingen in de wet- en regelgeving zowel in Nederland als in de landen van herkomst.

Redactie

Thema

Dossiers

Doelgroep

Geadopteerden, Professionals

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Gerelateerde artikelen