Denk mee over de kennisagenda van INEA 

Redactie

De Kennisbasis van INEA is bezig met het opstellen van een kennisagenda. Op deze agenda worden onderwerpen vastgesteld waar de onderzoekers van de Kennisbasis wetenschappelijk onderzoek naar zullen doen. Door een vragenlijst in te vullen, bepaal jij mee welke onderwerpen er op de agenda gezet zullen worden. De vragenlijst is vrijwillig en anoniem in te vullen.  

De Kennisbasis is een afdeling binnen INEA dat onderzoek doet naar onderwerpen rondom afstand en adoptie. Daarnaast verzamelen zij bestaand (wetenschappelijk) onderzoek en schrijven zij zogenoemde kennisproducten, in samenwerking met een redactieraad. 

Met behulp van een kennisagenda zullen de onderzoekers van de Kennisbasis vaststellen naar welke onderwerpen er (op)nieuw onderzoek gedaan moet worden, door henzelf of door andere wetenschappers en universiteiten. De onderzoekers van INEA hebben verschillende wetenschappers en geadopteerden geïnterviewd over de kennisagenda. Tijdens deze interviews bespraken zij onderwerpen die volgens hen belangrijk zijn. Gecombineerd met literatuuronderzoek, zijn daar een  aantal onderzoeksvragen uitgekomen. 

Deze lijst met onderzoeksvragen en thema’s is nog niet definitief. Nu horen we graag jouw mening! 

Wat is het doel van deze vragenlijst? 

De Kennisbasis van INEA wil graag weten welke onderwerpen over afstand en adoptie jij belangrijk vindt en waarvan je vindt dat meer (wetenschappelijke) kennis over ontwikkeld zou moeten worden. Door middel van een vragenlijst vragen we je naar onderwerpen en vraagstukken waar in de toekomst meer onderzoek naar gedaan moet worden.  

De vragenlijst is vrijwillig en anoniem in te vullen 

Je kiest zelf of je wel of niet meedoet. Daarnaast is de vragenlijst anoniem in te vullen: Je vult geen naam of contactgegevens in. De antwoorden op de vragenlijst bewaren we dus zonder contactgegevens. We verzamelen geen IP-adressen. De onderzoekers van INEA weten niet wie de vragenlijst invult. 

De antwoorden op de vragenlijst bewaren we tien jaar. Daarna worden ze automatisch verwijderd. We bewaren de gegevens op een veilige manier. We houden ons aan de privacywetgeving. Ons privacy statement kun je op onze website lezen. 

Je vult de vragenlijst in via Jotform.

Resultaten 

We streven ernaar om zoveel mogelijk resultaten binnen te halen op de vragenlijst. Wij nodigen geadopteerden uit te reageren, maar ook wetenschappers en professionals die in hun werk te maken krijgen met interlandelijke adoptie, evenals adoptieouders en anderen die geraakt zijn door adoptie. In het uitlezen van de resultaten zullen wij rekening houden met de verschillende doelgroepen en deelnemers van de vragenlijst.  

Contact 

De onderzoekers van INEA beantwoorden je vragen graag. Je kunt ons mailen op research@inea.nl of bellen via het loket, op 085-4832323. 

Delen:

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

Lees verder

Tweede Kamer neemt motie aan tot afbouw interlandelijke adoptie  

Lees verder

Een terugblik op Gezien Gehoord Geadopteerd

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Lopende adoptieprocedures zullen voorlopig doorgaan, maar nieuwe adoptieaanvragen worden niet meer geaccepteerd. Deze beslissing volgt op een motie van de SP die vorige maand door een meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. 

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Naar aanleiding van recente politieke ontwikkelingen rond interlandelijke adoptie ontstaan verschillende perspectieven, vooral zichtbaar op social media. INEA waardeert open discussies, maar tolereert geen onjuiste informatie of respectloosheid jegens anderen.

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

De rechtszaak van Dilani Butink tegen de staat moet over. Dat maakte de Hoge Raad vandaag bekend. De Hoge Raad heeft besloten dat een ander gerechtshof de zaak opnieuw moet behandelen om te bepalen wie aansprakelijk gehouden kan worden voor het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. 

Lees verder