Neem contact met ons op.

Heb je een vraag, behoefte aan een luisterend oor of hulp nodig? Bij INEA kun je terecht INEA voor ondersteuning bij vragen over interlandelijke adoptie en identiteit. Door te bellen of te mailen naar het loket, krijg je een van de gekwalificeerde medewerkers te spreken. Deze medewerker biedt jou een luisterend oor en helpt jou verder op weg. Bijvoorbeeld bij vragen over het starten van een zoektocht naar familie. De medewerker kan jou op weg helpen rondom de vindplaatsen van je dossiers of bijvoorbeeld informeren over juridische (on)mogelijkheden rondom het wijzigen van je naam.

Iedere maandag tot en met vrijdag is het loket bereikbaar, van 10.00 tot 17.00 uur.
Op dinsdag is het loket ook in de avond bereikbaar, van 19.00 tot en met 21.00 uur.

INEA ondersteunt waar het kan en verwijst door waar het moet. Hiervoor werken we nauw samen met specialisten uit het veld. Er zijn gespecialiseerde hulpverleners met kennis en expertise over adoptie-specifieke hulpvragen van geadopteerden, hun gezinnen en omgeving. INEA stelt op dit moment een overzicht van relevante organisaties en beschikbaar adoptie-specifiek aanbod samen. Deze zullen later gedeeld worden als ‘Sociale Kaart’.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Neem contact op met 113 Zelfmoord Preventie.

085 483 23 23

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel ons en spreek met een van onze medewerkers.

info@inea.nl

Heb je een vraag of opmerking? Schrijf ons direct. Onze medewerkers zullen je helpen.

De Bouw 93, 3991 SZ Houten

Maak een afspraak en kom langs op ons kantoor.

Belangenorganisaties

In Nederland zijn er verschillende belangenorganisaties. Deze organisaties zetten zich in voor (interlandelijk) geadopteerden en hun omgeving. Sommige organisaties richten zich tot een specifiek land, andere organisaties specialiseren zich door specifiek thema of onderwerp. INEA gaat nauw samenwerken met de belangenorganisaties voor interlandelijk geadopteerden. Wij kunnen je doorverwijzen naar een belangenorganisatie die jou verder kan helpen.

Belangenorganisaties hebben een oproep gekregen om hun informatie met ons te delen. Mist jouw belangenorganisatie? Mail dan naar pr@inea.nl.

Stichting Adoptiepedia

adoptiepedia.nl

Stichting Adoptiepedia is de belangenorganisatie voor Chinees en Taiwanees geadopteerden. Adoptiepedia biedt informatie voor Chinees en Taiwanees geadopteerden aan met betrekking tot de volgende onderwerpen: racisme, mentale gezondheid, identiteit- en rootsvragen. Daarnaast is Adoptiepedia de stem voor Chinees en Taiwanees geadopteerden en representeert de stichting de Chinees en Taiwanees geadopteerden gemeenschap. Overheid en (belangen)organisaties vinden bij Adoptiepedia een aanspreekpunt en hulp voor onderzoek of andere adoptie gerelateerde activiteiten en projecten.

Adoptievereniging Gereformeerde Gezindte

avgg.nl

Wij zijn een christelijke vereniging gericht op adoptieouders Ć©n geadopteerden. De vereniging stelt zich ten doel het ontplooien van activiteiten op het terrein van de adoptie.

Arierang

arierang.nl

Wij zijn een vereniging voor en door Zuid-Koreaans geadopteerden. We delen onze ervaringen als lotgenoten op gebied van zoektochten, het geadopteerd zijn en alle emotionele zaken die daar bij horen, de liefde voor Zuid-Koreaanse cultuur, muziek, films en eten. We helpen onze leden die vragen hebben in de juiste richting binnen het adoptieveld of zijn gewoon het luisterend oor.  

Intercountry Adoptee Voices (ICAV)

intercountryadopteevoices.com

Wij zijn een internationale organisatie voor interlandelijk geadopteerden. Wij zijn er om hen op te leiden, te ondersteunen, verbinden en een stem te geven.

Wij kunnen geadopteerden doorverwijzen naar elke geboortelandgroep.

Milkbox Project

Facebook: Milkbox Project

Wij richten ons tot de Indiase geadopteerden. Onze focus ligt op zoektochten. Daarnaast bieden we eventueel gesprekken aan met psychiater Regina Schipper, die deel uitmaakt van Milkbox Project.

NLKRG, the Netherlands Korean Rights Group

nlkrg.nl

Onze stichting richt zich tot Koreaans geadopteerden in Nederland met als focus hen te kunnen ondersteunen bij hun zoektocht naar waarheidsvinding omtrent hun adoptiedossier, zowel in Nederland als in Zuid-Korea.

PDBeH, Pessoas Desaparecidas Brasil e Holanda

pdbeh.com | dnamaesdobrasil.com

De missie van PDBeH is geadopteerde Brazilianen in contact brengen met hun geboortefamilie in BraziliĆ« en Braziliaanse moeders in contact brengen met hun kind in Nederland. Er zijn ongeveer 1400 geadopteerde Brazilianen in Nederland. PDBeH heeft in BraziliĆ« contacten en medewerkers die ter plekke zoektochten begeleiden. PDBeH  is er in geslaagd ongeveer 300 geadopteerden met hun biologische families te herenigingen.

Stichting DNACombodia

dnacambodia.com

Wij zijn een internationale stichting. Hierbij bieden we gratis DNA testen aan voor Cambodjanen in Cambodja, en waar mogelijk ook voor geadopteerden en Cambodjanen buiten Cambodja die op zoek zijn naar vermiste familie. We helpen met het analyseren van DNA en contact maken met DNA familie bij close matches.

Stichting-Geadopteerden Chile Nederland

Stichting-GCN.nl

Stukje over de stichting:

De Stichting GCN (Geadopteerde Chile Nederland) is opgericht om de belangen van geadopteerde Chilenen in Nederland te vertegenwoordigen alsmede hun families in Chili en in Nederland. In het bijzonder richten zij zicht op adoptieproblematiek, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van documentatie, maar ook het contact met zowel de Chileense als de Nederlandse overheden. Naast familiebanden, zijn zij van mening dat ook de culturele identiteit in ruime zin van het woord aandacht verdient.

Stichting Ibu Indonesia

adoptie-indonesie.nl

Onze stichting richt zich tot de geadopteerden uit Indonesiƫ en hun familie/moeders in Indonesiƫ. Je kunt bij ons terecht voor zoektochten voor geadopteerden, rootsreizen naar Indonesiƫ, DNA-testen voor moeders in Indonesiƫ, digitaliseren van bestaande archieven in Indonesiƫ en het verzamelen en verstrekken van informatie uit Indonesiƫ aan geadopteerden.

Stichting Plan Kiskeya

plankiskeya.com

Onze stichting richt zich tot HaĆÆtianen. Onze focus ligt op familiehereniging op basis van DNA. Daarnaast kunnen alle volwassen geadopteerden uit HaĆÆti bij ons terecht voor een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Ta Pedia

Facebook: Ta Pedia

Wij richten ons tot de Griekse geadopteerden. .

325 Kamra

325kamra.org

325 Kamra is een internationale organisatie die zich onder anderen richt op Koreaans geadopteerden. De focus ligt op het herenigen van Koreaanse geadopteerden met de geboortefamilies met DNA, aangezien velen valse gegevens, geen gegevens of onjuiste informatie hebben. Daarnaast helpt de stichting Koreaanse gezinnen met het vinden van vermiste kinderen en Koreaanse diaspora die het contact met andere familieleden hebben verloren.