Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Redactie

INEA is de afgelopen maanden het land in getrokken om (zorg)professionals te ontmoeten en om het gesprek over afstand en adoptie te voeren. In samenwerking met adoptiecoaches vertelden de medewerkers van de pijler ‘psychosociale ondersteuning’ de deelnemers meer over afstand en adoptie en de gevolgen daarvan. Op deze manier wordt er gewerkt aan meer bewustzijn rondom het thema, zodat er samen gekeken kan worden naar hoe de hulpverlening voor geadopteerden verbeterd kan worden. De eerste vier provincies zijn aangetikt en met het einde van het jaar in zicht, blikken we terug op de bijeenkomsten.

In de zomer van 2023 werd de eerste INEA on Tour aangekondigd: een bijeenkomst waarbij de (zorg)professional per provincie werd opgezocht voor een kennismaking met elkaar en met het thema afstand en adoptie. Omdat professionals zich over het hele land verspreiden, brengt INEA kennis naar iedere provincie toe. De eerste vier bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden in Utrecht, Noord-Brabant, Groningen en Zuid-Holland. Iedere bijeenkomst werd INEA ondersteunt door een professional uit de provincie die meer over diens (praktijk)ervaring kon delen. De aangesloten professionals waren Vincent Aelbers, Bina de Boer, Yudi Hoekstra, Yaomi de Lange, Hartini van Rijssel, Femke Smit en Maarten van Zwieten. De professionals leverden met hun expertise en praktijkervaring een bijzondere bijdrage aan de bijeenkomst.

Deelnemers vanuit verschillende organisaties namen deel aan de bijeenkomsten. Denk aan GGZ Centraal, Lister, Altrecht, Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Lentis Groningen, FIOM, Sociaal werk de Schans, Gemeente Assen, UMCG, Vaart Welzijn, Praktijk 076 en Basic Trust. Daarnaast waren er ook diverse zelfstandige professionals aanwezig. Deelnemers gaven aan met nieuwe inzichten naar huis te gaan en deze inzichten te gebruiken om gepaster om te kunnen gaan met adoptie gerelateerde zaken.

INEA on Tour 2024

In het nieuwe jaar zal INEA on Tour nog langs de acht overgebleven provincies trekken. De planning en invulling voor deze bijeenkomsten zal gedeeld worden op onze evenementenpagina.

Deskundigheidsbevordering voor professionals

Ben jij als professional benieuwd hoe je meer adoptiesensitieve hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld in de zorg of het onderwijs? In samenwerking met Drs. Ruth Willems organiseert INEA in 2024 vier keer een deskundigheidsbevordering adoptiesensitiviteit voor professionals.

Sfeerimpressie INEA on Tour

Delen:

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptieĀ 

Lees verder

Adoptie uit Bulgarije opnieuw mogelijkĀ 

Lees verder

Interlandelijke adoptiestop in Denemarken en onderzoek in Noorwegen vanwege mogelijke misstandenĀ 

Lees verder

Meer nieuws

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft, na de aanbevelingen van de Commissie Joustra (2021), de adoptieketen herzien. Dit leidde tot minder adopties en meer toezicht, met de oprichting van een centrale bemiddelingsorganisatie (CBO). INEA levert input tijdens ketensessies van het ministerie J&V voor de wetswijziging.

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Op vier januari 2024 is het nieuwe, vierde seizoen va La Vida de Podcast gestart. De populaire adoptiepodcast, gemaakt door Yeny en Desiree, wordt dit seizoen gesponsord door INEA. Yeny en Desiree zijn twee vriendinnen die allebei geadopteerd zijn uit Colombia. In deze gratis te beluisteren podcast op Spotify bespreken ze openhartig alle aspecten van hun adoptie.

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptieĀ 

Vanuit INEA vinden wij het belangrijk dat (nieuwe) perspectieven over adoptie gehoord worden en perspectieven van geadopteerden een podium krijgen. Daarom organiseerde de Kennisbasis van ...

Lees verder