Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Redactie

INEA is de afgelopen maanden het land in getrokken om (zorg)professionals te ontmoeten en om het gesprek over afstand en adoptie te voeren. In samenwerking met adoptiecoaches vertelden de medewerkers van de pijler ‘psychosociale ondersteuning’ de deelnemers meer over afstand en adoptie en de gevolgen daarvan. Op deze manier wordt er gewerkt aan meer bewustzijn rondom het thema, zodat er samen gekeken kan worden naar hoe de hulpverlening voor geadopteerden verbeterd kan worden. De eerste vier provincies zijn aangetikt en met het einde van het jaar in zicht, blikken we terug op de bijeenkomsten.

In de zomer van 2023 werd de eerste INEA on Tour aangekondigd: een bijeenkomst waarbij de (zorg)professional per provincie werd opgezocht voor een kennismaking met elkaar en met het thema afstand en adoptie. Omdat professionals zich over het hele land verspreiden, brengt INEA kennis naar iedere provincie toe. De eerste vier bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden in Utrecht, Noord-Brabant, Groningen en Zuid-Holland. Iedere bijeenkomst werd INEA ondersteunt door een professional uit de provincie die meer over diens (praktijk)ervaring kon delen. De aangesloten professionals waren Vincent Aelbers, Bina de Boer, Yudi Hoekstra, Yaomi de Lange, Hartini van Rijssel, Femke Smit en Maarten van Zwieten. De professionals leverden met hun expertise en praktijkervaring een bijzondere bijdrage aan de bijeenkomst.

Deelnemers vanuit verschillende organisaties namen deel aan de bijeenkomsten. Denk aan GGZ Centraal, Lister, Altrecht, Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Lentis Groningen, FIOM, Sociaal werk de Schans, Gemeente Assen, UMCG, Vaart Welzijn, Praktijk 076 en Basic Trust. Daarnaast waren er ook diverse zelfstandige professionals aanwezig. Deelnemers gaven aan met nieuwe inzichten naar huis te gaan en deze inzichten te gebruiken om gepaster om te kunnen gaan met adoptie gerelateerde zaken.

INEA on Tour 2024

In het nieuwe jaar zal INEA on Tour nog langs de acht overgebleven provincies trekken. De planning en invulling voor deze bijeenkomsten zal gedeeld worden op onze evenementenpagina.

Deskundigheidsbevordering voor professionals

Ben jij als professional benieuwd hoe je meer adoptiesensitieve hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld in de zorg of het onderwijs? In samenwerking met Drs. Ruth Willems organiseert INEA in 2024 vier keer een deskundigheidsbevordering adoptiesensitiviteit voor professionals.

Sfeerimpressie INEA on Tour

Delen:

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

Lees verder

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Meer nieuws

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Op vrijdag 19 april 2024 namen INEA en Fiom deel aan het vFAS Jaarcongres, gehouden in Papendal in Arnhem. Het thema van dit jaar, ‘Back to the future, de vFAS advocaat 2.0’, richtte zich op de toekomst van de advocatuur. Hierbij was er ook aandacht voor de nieuwste technologieën op het gebied van gezinsvorming en voortplanting. Tijdens het congres was INEA uitgenodigd om samen met Fiom een workshop subsessie te verzorgen. 

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Op zaterdag 22 juni 2024 is INEA voor de tweede keer op rij aanwezig op het WK Adoptiekids met de Youth Hangout. De Youth Hangout is dé plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. Ontmoet podcastmakers Yeny en Maria Catalina van La Vida en praat samen over adoptie, dans in de silent disco, of bekijk de korte film van Armando over Arra’s die geadopteerd is uit Colombia naar Nederland.

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

In mei 2024 heeft Fiom informatie naar buiten gebracht over de stand van zaken ten aanzien van de dossiers van kindertehuis Las Palmas die ...

Lees verder