Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Redactie

Het open podium van het INEA Atelier keert nog twee keer terug in 2024. Dit event geeft geadopteerden en anderen betrokken bij het thema adoptie de mogelijkheid om hun verhaal te delen aan de hand van een zelfgekozen kunstdiscipline. 

In 2023 hadden we al twee keer een opvoering van het open podium van het INEA Atelier. Hierbij deelden achttien mensen met een adoptieachtergrond hun verhaal. De twee avonden vulden zich muziek, dans, fotografie, spoken word en nog veel meer. 

Wat is het INEA Atelier? 

Het INEA Atelier is een onderdeel van INEA waarbij kunst en cultuur centraal staan. Aan de hand van evenementen als filmvertoningen, (theater)voorstellingen of lezingen willen we interlandelijk geadopteerden en hun omgeving samenbrengen. Tijdens events die vanuit het INEA Atelier worden georganiseerd, bieden we een platform aan kunstenaars en artiesten met een adoptieachtergrond om adoptie onder de aandacht te brengen en het gesprek op gang te brengen. 

Op de planning 

Het open podium van INEA Atelier zal dit jaar nog twee keer plaatsvinden.

Vrijdag 6 september 2024
Deuren open: 19:30 uur
Aanvang show: 20:00 uur
Locatie: Polanentheater | Polanenstraat 174, Amsterdam

Zaterdag 8 november 2024
Deuren open: 19:30 uur
Aanvang show: 20:00 uur
Locatie: Theaterhuis de Berenkuil | Biltstraat 66, Utrecht 

Meedoen met het INEA atelier 

Tijdens het INEA Atelier bieden we iedere avond 8 acts de mogelijkheid om hun verhaal of ervaring te delen aan de hand van een kunstvorm. Iedere act krijgt maximaal tien minuten de tijd. In overleg proberen we de artiesten zoveel als mogelijk te voorzien in benodigdheden en materialen, naast zelf meegebrachte materialen. Geef dit indien nodig aan bij je aanmelding.

Als blijk van waardering ontvangt iedere deelnemer een vergoeding.

Let op: Personen die nog niet hebben opgetreden tijdens vorige edities van het INEA Atelier krijgen voorrang. Bij te veel aanmeldingen kijkt INEA naar de variatie (diversiteit kunstdisciplines en profielen van artiesten) van het programma om zo een gevarieerde en boeiende avond te garanderen. 

Bij aanmelding verwachten we je tijdens 3 contactmomenten: 

  1. Een digitale kennismaking met ons, de presentator en de andere artiesten van de avond (datum) 
  2. Tijdens de doorloop en de avond zelf (aanwezigheid vanaf 17:00, wij regelen eten) 
  3. Tijdens een evaluatiemoment (datum) 

Aanmeldingen sluiten op 1 augustus 2024 (voor editie in september). Aanmeldingen sluiten op 1 oktober 2024 (voor editie in november). 

Presenteren tijdens het INEA Atelier

We zijn op zoek naar nieuwe presentatietalenten voor tijdens het INEA Atelier. Ben jij een enthousiaste presentator die op een sensitieve manier een gesprek over adoptie kan begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Wat verwachten we van jou? 

Als presentator ben jij het gezicht van het INEA Atelier 2024. Jij begeleidt het publiek door het programma, introduceert de artiesten, leidt de Q&A-sessies en zorgt ervoor dat het evenement soepel verloopt. Je straalt enthousiasme uit, hebt een vlotte babbel en bent in staat om het publiek te boeien en te inspireren. 

Jouw taken: 

  • Opening en afsluiting: Verwelkom de bezoekers en sluit het evenement af. 
  • Introducties: Introduceer de artiesten en geef een korte toelichting op hun werk en achtergrond. Ook ga je kort met de artiesten in gesprek over wat zij tijdens het evenement hebben laten zien. 
  • Publieksinteractie: Zorg voor interactie met het publiek, beantwoord vragen en houd de energie hoog. 

Wat bieden wij? 

  • Een kans om deel uit te maken van een inspirerend kunstenevenement voor en door geadopteerden;
  • Een vergoeding voor jouw tijd en inzet;
  • Professionele ondersteuning en voorbereiding om jouw rol succesvol te vervullen. 

Interesse? 

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jij een passende presentator bent voor het INEA Atelier 2024? Stuur dan een motivatie waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom jij geschikt bent voor deze rol naar events@inea.nl. De deadline voor aanmeldingen is 1 augustus 2024. 

Delen:

Adoptie in de media: week 27

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Lees verder

Maak kennis met de Adviesraad van INEA

Lees verder

Terugblik INEA informs: Families of Origin Searching for Social Justice in Intercountry Adoption

Lees verder

Meer nieuws

Adoptie in de media: week 27

In een wekelijks overzicht lees je de laatste actualiteiten rondom interlandelijke adoptie. In dit bericht wordt teruggeblikt op adoptie in de media van zondag ...

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Op vrijdag 7 juni vond het evenement 'INEA informeert: Reculturatie en Roots' plaats bij KOCO Rotterdam. Dit evenement, georganiseerd door INEA in samenwerking met journaliste en correspondente Nina Jurna, bood geadopteerden de kans om in een veilige en begripvolle omgeving samen te komen en te discussiëren over hun ervaringen en roots. 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Op 4 juni 2024 organiseerde het Nationaal Archief in Den Haag een informatieavond voor interlandelijk geadopteerden. Tijdens deze bijeenkomst werd uitgelegd welke adoptiedossiers momenteel beschikbaar zijn en hoe de overdracht van de dossiers van de Raad voor de Kinderbescherming naar het Nationaal Archief verloopt. Daarnaast werd er op 25 juni een reflectiebijeenkomst voor belangenorganisaties gehouden waar verdere stappen en ontwikkelingen rondom adoptiedossiers en de afbouw van interlandelijke adoptie werden besproken. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid benadrukte het belang van zorgvuldige overdracht en nazorg, waarbij ook aandacht werd besteed aan de behoeften en rechten van geadopteerden en hun biologische ouders.

Lees verder