Hulpverleners uit zorgveld bij elkaar voor kennismakingssessie

Redactie

Op woensdag 21 juni 2023 vond de eerste kennismakingssessie met INEA en het zorgveld plaats. Het doel was om tijdens de kennismakingssessie samen te komen, kennis te delen over de impact van afstand en adoptie en te verbinden met de hulpverlening in de praktijk.

Er waren verschillende hulpverleners, coaches en praktijkhouders aanwezig. Ieder gaf op z’n eigen manier aandacht aan de adoptieproblematiek of zou daar meer aandacht aan willen geven. Aan de hand van een lezing is er informatie gegeven over INEA en over de impact van afstand en adoptie. Hierna hebben er gespreksrondes plaatsgevonden, waarin kennis werd gedeeld over ervaringen, behandelmethoden en knelpunten op het gebied van afstand en adoptie. Zo vond er een waardevolle uitwisseling van kennis plaats tussen INEA en professionals uit het zorgveld.

Al met al was het een interessante middag die bij heeft gedragen aan het bouwen van sterke relaties met het zorgveld. Zo wordt er achter de schermen gewerkt aan een zorgkaart: een lijst of landkaart waarop in √©√©n oogopslag te zien is welke zorgaanbieders adoptie-gespecialiseerde zorg aanbieden. Op deze manier kunnen geadopteerden zelf een passende zorgverlener vinden of kunnen zij door het loket van INEA doorverwezen worden naar passende, specialistische hulpverlening. De kennismakingssessies met het zorgveld zullen in de toekomst worden doorontwikkeld en vaker worden georganiseerd.  

Delen:

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

Lees verder

Denk mee over de kennisagenda van INEA 

Lees verder

Tweede Kamer neemt motie aan tot afbouw interlandelijke adoptie  

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Lopende adoptieprocedures zullen voorlopig doorgaan, maar nieuwe adoptieaanvragen worden niet meer geaccepteerd. Deze beslissing volgt op een motie van de SP die vorige maand door een meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. 

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Naar aanleiding van recente politieke ontwikkelingen rond interlandelijke adoptie ontstaan verschillende perspectieven, vooral zichtbaar op social media. INEA waardeert open discussies, maar tolereert geen onjuiste informatie of respectloosheid jegens anderen.

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

De rechtszaak van Dilani Butink tegen de staat moet over. Dat maakte de Hoge Raad vandaag bekend. De Hoge Raad heeft besloten dat een ander gerechtshof de zaak opnieuw moet behandelen om te bepalen wie aansprakelijk gehouden kan worden voor het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. 

Lees verder