Hulpverleners uit zorgveld bij elkaar voor kennismakingssessie

Redactie

Op woensdag 21 juni 2023 vond de eerste kennismakingssessie met INEA en het zorgveld plaats. Het doel was om tijdens de kennismakingssessie samen te komen, kennis te delen over de impact van afstand en adoptie en te verbinden met de hulpverlening in de praktijk.

Er waren verschillende hulpverleners, coaches en praktijkhouders aanwezig. Ieder gaf op z’n eigen manier aandacht aan de adoptieproblematiek of zou daar meer aandacht aan willen geven. Aan de hand van een lezing is er informatie gegeven over INEA en over de impact van afstand en adoptie. Hierna hebben er gespreksrondes plaatsgevonden, waarin kennis werd gedeeld over ervaringen, behandelmethoden en knelpunten op het gebied van afstand en adoptie. Zo vond er een waardevolle uitwisseling van kennis plaats tussen INEA en professionals uit het zorgveld.

Al met al was het een interessante middag die bij heeft gedragen aan het bouwen van sterke relaties met het zorgveld. Zo wordt er achter de schermen gewerkt aan een zorgkaart: een lijst of landkaart waarop in één oogopslag te zien is welke zorgaanbieders adoptie-gespecialiseerde zorg aanbieden. Op deze manier kunnen geadopteerden zelf een passende zorgverlener vinden of kunnen zij door het loket van INEA doorverwezen worden naar passende, specialistische hulpverlening. De kennismakingssessies met het zorgveld zullen in de toekomst worden doorontwikkeld en vaker worden georganiseerd.  

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder