INEA Atelier presenteert: Dit is mijn verhaal

Redactie

Op donderdag 2 november organiseert INEA voor het eerst uit naam van het INEA Aterlier een culturele avond. Het INEA Atelier verbindt mensen en verhalen aan de hand van kunst. Het thema van het eerste INEA Atelier is: Dit is mijn verhaal.

Wat is het INEA Atelier?

Het INEA Atelier is een onderdeel van INEA waarbij kunst en cultuur centraal staan. Aan de hand van evenementen als filmvertoningen, (theater)voorstellingen of lezingen willen we interlandelijk geadopteerden en hun omgeving samenbrengen. Tijdens georganiseerde culturele bijeenkomsten bieden we een platform aan kunstenaars en artiesten, geadopteerden en anderen met affiniteit met adoptie. Daarnaast zal er ook altijd ruimte zijn voor (wetenschappelijke) duiding. Dit kan gedaan worden door het uitnodigen van (zorg)professionals, zoals beeldend therapeuten, die hun visie en uitleg geven met betrekking tot de werkende en verbindende kracht van kunst.

Culturele avond op 2 november

Op 2 november vind het eerste evenement van het INEA Atelier plaats. Tijdens deze eerste culturele avond bieden we een podium aan iedereen die affiniteit heeft met adoptie en diens (persoonlijke) verhaal wilt delen met het publiek door middel van kunst. Of het nou een muziekstuk is, een foto expositie, een dans of spoken word; iedere kunstvorm is welkom.

Het is tot 25 september mogelijk om jouw verhaal en bijdrage aan te melden voor het INEA Atelier: Dit is mijn verhaal. Na deze aanmelddatum zal het programma samengesteld worden. Het is ook al mogelijk om je aan te melden als publiek.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het event en de mogelijkheid tot aanmelden als act of publiek, vind je op onze evenementenpagina.

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder