INEA Atelier presenteert: Dit is mijn verhaal

Redactie

Op donderdag 2 november organiseert INEA voor het eerst uit naam van het INEA Aterlier een culturele avond. Het INEA Atelier verbindt mensen en verhalen aan de hand van kunst. Het thema van het eerste INEA Atelier is: Dit is mijn verhaal.

Wat is het INEA Atelier?

Het INEA Atelier is een onderdeel van INEA waarbij kunst en cultuur centraal staan. Aan de hand van evenementen als filmvertoningen, (theater)voorstellingen of lezingen willen we interlandelijk geadopteerden en hun omgeving samenbrengen. Tijdens georganiseerde culturele bijeenkomsten bieden we een platform aan kunstenaars en artiesten, geadopteerden en anderen met affiniteit met adoptie. Daarnaast zal er ook altijd ruimte zijn voor (wetenschappelijke) duiding. Dit kan gedaan worden door het uitnodigen van (zorg)professionals, zoals beeldend therapeuten, die hun visie en uitleg geven met betrekking tot de werkende en verbindende kracht van kunst.

Culturele avond op 2 november

Op 2 november vind het eerste evenement van het INEA Atelier plaats. Tijdens deze eerste culturele avond bieden we een podium aan iedereen die affiniteit heeft met adoptie en diens (persoonlijke) verhaal wilt delen met het publiek door middel van kunst. Of het nou een muziekstuk is, een foto expositie, een dans of spoken word; iedere kunstvorm is welkom.

Het is tot 25 september mogelijk om jouw verhaal en bijdrage aan te melden voor het INEA Atelier: Dit is mijn verhaal. Na deze aanmelddatum zal het programma samengesteld worden. Het is ook al mogelijk om je aan te melden als publiek.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het event en de mogelijkheid tot aanmelden als act of publiek, vind je op onze evenementenpagina.

Delen:

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

Lees verder

Denk mee over de kennisagenda van INEA 

Lees verder

Tweede Kamer neemt motie aan tot afbouw interlandelijke adoptie  

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Lopende adoptieprocedures zullen voorlopig doorgaan, maar nieuwe adoptieaanvragen worden niet meer geaccepteerd. Deze beslissing volgt op een motie van de SP die vorige maand door een meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. 

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Naar aanleiding van recente politieke ontwikkelingen rond interlandelijke adoptie ontstaan verschillende perspectieven, vooral zichtbaar op social media. INEA waardeert open discussies, maar tolereert geen onjuiste informatie of respectloosheid jegens anderen.

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

De rechtszaak van Dilani Butink tegen de staat moet over. Dat maakte de Hoge Raad vandaag bekend. De Hoge Raad heeft besloten dat een ander gerechtshof de zaak opnieuw moet behandelen om te bepalen wie aansprakelijk gehouden kan worden voor het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. 

Lees verder