INEA en Fiom delen kennis met advocatuur

Redactie

Op dinsdag 4 juli organiseerde INEA samen met Fiom een bijeenkomst voor advocaten. Het doel van de bijeenkomst was om kennis uit te wisselen over de onderwerpen en thema’s die juridische ondersteuning nodig hebben.

Warm doorverwijzen, lijntjes leggen en een verschil maken. Dat waren de geluiden die gisteren klonken tijdens de ‘kennisbijeenkomst van Fiom en INEA voor de advocatuur’. Op deze kennisbijeenkomst waren 26 advocaten en 17 medewerkers van Fiom en INEA aanwezig om elkaar te ontmoeten en psychosociale en juridische kennis met elkaar te delen. Dit alles zodat er naar een samenwerking toegewerkt kan worden, waardoor INEA en Fiom bij bepaalde hulpvragen kunnen doorverwijzen naar de advocaten die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderwerpen..

Waarom is deze bijeenkomst nodig?

Vanuit Fiom en INEA wordt er een advocatenpoule opgericht. In deze poule werven we gespecialiseerde advocaten waarnaartoe kan worden doorverwezen. Om meer bewustwording over juridische vraagstukken en psychosociale aspecten te creëren op het gebied van donorconceptie en afstand en adoptie, werden er lezingen gegeven over onder andere de Fiom KID DNA-Databank, de ontwikkelingen op het gebied van donorconceptie en de impact van afstand en adoptie op identiteit. Hierna vonden er rondetafelgesprekken plaats, waarin advocaten en medewerkers van Fiom en INEA kennis hebben uitgewisseld over psychosociale ondersteuning en juridische vraagstukken. Na afloop vond er een borrel plaats waar verder werd gegaan met het delen van ervaringen, het aangaan van nieuwe contacten en bovenal het bespreken van de voornemens om een verschil te gaan maken voor iedereen die te maken hebben met donorconceptie of afstand en adoptie. Al met al was het een bijzonder waardevolle middag, waarin het eerste begin is gemaakt voor een fijne samenwerking met de advocatuur.  

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder