INEA introduceert Tegemoetkomingsregeling events 2024: Financiële steun voor initiatieven 

Redactie

Vanaf 1 januari 2024 lanceert INEA een nieuwe tegemoetkomingsregeling ter ondersteuning van gelijkgestemde initiatieven. Deze regeling is ontworpen om financiële steun te bieden aan evenementen of initiatieven die bijdragen aan onze missie. INEA zet zich in voor de ondersteuning van alle interlandelijke geadopteerden in hun zoektocht naar dossiers en bij psychosociale en juridische uitdagingen. Tegelijkertijd streven we naar het vergroten van bewustzijn over interlandelijke adoptie, het bevorderen van samenwerkingen en het faciliteren van de dialoog binnen de adoptiedriehoek en met professionals.

Welke initiatieven komen in aanmerking? 

De regeling helpt initiatieven zoals bijeenkomsten, trainingen en workshops die bijdragen aan de eerdergenoemde missie van INEA. Deze initiatieven worden beoordeeld op criteria, zoals relevantie voor geadopteerden en hoe ze iets nieuws toevoegen aan het adoptielandschap. Het is hierbij niet noodzakelijk om deel uit te maken van een belangenorganisatie. Zowel organisaties als individuen kunnen aanvragen doen, zolang het initiatief waarde heeft voor minstens 4 geadopteerden.

De regeling kan worden gebruikt voor:

  • locatiehuur
  • expertise-inhuur
  • materiaalinkoop

Werkwijze 

Als je van deze regeling gebruik wilt maken, vul dan het formulier in vóór het einde van het kwartaal. Per kwartaal kan een initiatief of organisatie één aanvraag indienen. Het event of initiatief mag ook in een ander kwartaal plaatsvinden. Na ontvangst van de aanvraag wordt er binnen vijf werkdagen een bevestiging gegeven. Als er meer informatie nodig blijkt, wordt er contact opgenomen. Beslissingen over toekenning of afwijzing volgen vóór de kwartaaldeadlines. Als een aanvraag wordt afgewezen, kun je het initiatief met aanpassingen in latere kwartalen opnieuw indienen.

De declaraties waarvoor de tegemoetkoming wordt aangevraagd moeten in hetzelfde kalenderjaar ingediend worden. Na het evenement of ontwikkeld initiatief dien je een een korte terugkoppeling van maximaal één A4 te sturen naar events@inea.nl met vermelding van het evenement. Dit verslag wordt gepubliceerd op de website. Ook dien je een overzicht aan te leveren van de kosten waarvoor de tegemoetkoming is gebruikt.

Periodes 2024

Eerste kwartaal: Januari – maart 

Aanleverdeadline: 10 januari 2024
Voor 15 januari 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Tweede kwartaal: April – juni 

Aanleverdeadline: 15 maart 2024
Voor 1 april 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Derde kwartaal: Juli – september 

Aanleverdeadline: 15 juni 2024
Voor 1 juli 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Vierde kwartaal: Oktober – december 

Aanleverdeadline: 15 september 2024
Voor 1 oktober 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Aanvraag indienen

Om gebruik te maken van de tegemoetkoming dien je een formulier in op onze website.

Delen:

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptie 

Lees verder

Adoptie uit Bulgarije opnieuw mogelijk 

Lees verder

Interlandelijke adoptiestop in Denemarken en onderzoek in Noorwegen vanwege mogelijke misstanden 

Lees verder

Meer nieuws

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft, na de aanbevelingen van de Commissie Joustra (2021), de adoptieketen herzien. Dit leidde tot minder adopties en meer toezicht, met de oprichting van een centrale bemiddelingsorganisatie (CBO). INEA levert input tijdens ketensessies van het ministerie J&V voor de wetswijziging.

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Op vier januari 2024 is het nieuwe, vierde seizoen va La Vida de Podcast gestart. De populaire adoptiepodcast, gemaakt door Yeny en Desiree, wordt dit seizoen gesponsord door INEA. Yeny en Desiree zijn twee vriendinnen die allebei geadopteerd zijn uit Colombia. In deze gratis te beluisteren podcast op Spotify bespreken ze openhartig alle aspecten van hun adoptie.

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptie 

Vanuit INEA vinden wij het belangrijk dat (nieuwe) perspectieven over adoptie gehoord worden en perspectieven van geadopteerden een podium krijgen. Daarom organiseerde de Kennisbasis van ...

Lees verder