INEA introduceert Tegemoetkomingsregeling events 2024: Financiële steun voor initiatieven 

Redactie

Vanaf 1 januari 2024 lanceert INEA een nieuwe tegemoetkomingsregeling ter ondersteuning van gelijkgestemde initiatieven. Deze regeling is ontworpen om financiële steun te bieden aan evenementen die bijdragen aan onze missie. INEA zet zich in voor de ondersteuning van alle interlandelijke geadopteerden in hun zoektocht naar biologische familie, dossiers en eigen identiteit, maar ook voor psychosociale en juridische uitdagingen. Tegelijkertijd streven we naar het vergroten van bewustzijn over interlandelijke adoptie, het bevorderen van samenwerkingen en het faciliteren van de dialoog binnen de adoptiedriehoek en met professionals.

Welke initiatieven komen in aanmerking? 

De regeling helpt initiatieven zoals bijeenkomsten, trainingen en workshops die bijdragen aan de eerdergenoemde missie van INEA. Deze initiatieven worden beoordeeld op criteria, zoals relevantie voor geadopteerden en hoe ze iets nieuws toevoegen aan het adoptielandschap. Het is hierbij niet noodzakelijk om deel uit te maken van een belangenorganisatie. Zowel organisaties als individuen kunnen aanvragen doen, zolang het initiatief waarde heeft voor minstens 4 personen.

De regeling kan worden gebruikt voor:

  • locatiehuur
  • expertise-inhuur
  • materiaalinkoop

Werkwijze 

Als je van deze regeling gebruik wilt maken, vul dan het formulier in vóór het einde van het kwartaal. Per kwartaal kan een initiatief of organisatie één aanvraag indienen. Het event of initiatief mag ook in een ander kwartaal plaatsvinden. Na ontvangst van de aanvraag wordt er binnen vijf werkdagen een bevestiging gegeven. Als er meer informatie nodig blijkt, wordt er contact opgenomen. Beslissingen over toekenning of afwijzing volgen vóór de kwartaaldeadlines. Als een aanvraag wordt afgewezen, kun je het initiatief met aanpassingen in latere kwartalen opnieuw indienen.

De declaraties waarvoor de tegemoetkoming wordt aangevraagd moeten in hetzelfde kalenderjaar ingediend worden. Na het evenement of ontwikkeld initiatief dien je een een korte terugkoppeling van maximaal één A4 te sturen naar events@inea.nl met vermelding van het evenement. Dit verslag wordt gepubliceerd op de website. Ook dien je een overzicht aan te leveren van de kosten waarvoor de tegemoetkoming is gebruikt.

Periodes 2024

Eerste kwartaal: Januari – maart 

Aanleverdeadline: 10 januari 2024
Voor 15 januari 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Tweede kwartaal: April – juni 

Aanleverdeadline: 15 maart 2024
Voor 1 april 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Derde kwartaal: Juli – september 

Aanleverdeadline: 15 juni 2024
Voor 1 juli 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Vierde kwartaal: Oktober – december 

Aanleverdeadline: 15 september 2024
Voor 1 oktober 2024 ontvang je bericht over de toekenning van de tegemoetkoming 

Aanvraag indienen

Om gebruik te maken van de tegemoetkoming dien je een formulier in op onze website.

Delen:

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

Lees verder

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Meer nieuws

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Op vrijdag 19 april 2024 namen INEA en Fiom deel aan het vFAS Jaarcongres, gehouden in Papendal in Arnhem. Het thema van dit jaar, ‘Back to the future, de vFAS advocaat 2.0’, richtte zich op de toekomst van de advocatuur. Hierbij was er ook aandacht voor de nieuwste technologieën op het gebied van gezinsvorming en voortplanting. Tijdens het congres was INEA uitgenodigd om samen met Fiom een workshop subsessie te verzorgen. 

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Op zaterdag 22 juni 2024 is INEA voor de tweede keer op rij aanwezig op het WK Adoptiekids met de Youth Hangout. De Youth Hangout is dé plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. Ontmoet podcastmakers Yeny en Maria Catalina van La Vida en praat samen over adoptie, dans in de silent disco, of bekijk de korte film van Armando over Arra’s die geadopteerd is uit Colombia naar Nederland.

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

In mei 2024 heeft Fiom informatie naar buiten gebracht over de stand van zaken ten aanzien van de dossiers van kindertehuis Las Palmas die ...

Lees verder