Besluit vervallen eigen bijdrage voor interlandelijk adoptie-gerelateerde zoekacties 

Redactie


Op 11 december plaatste Fiom een nieuwsbericht over het vervallen van de eigen bijdrage voor interlandelijk adoptie-gerelateerde zoekacties. 

Per 1-1-2024 vervalt de eigen bijdrage van € 285,- voor zoekacties door geadopteerden in het herkomstland, dit na afstemming met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Eventuele onkosten die andere partijen aan ons factureren blijven wel voor rekening van de zoeker. Denk dan bijvoorbeeld aan het opvragen van aktes, vertalingen van rechtbankstukken en reiskosten van partners in het buitenland.

De eigen bijdrage van € 285,- voor interlandelijke zoekacties door mensen die niet geadopteerd zijn, blijft in stand. Dit geldt ook voor de eigen bijdrage van € 85,- voor binnenlandse zoekacties. Het gaat dan om zowel adoptie-gerelateerde-zoekacties als niet-adoptie-gerelateerde-zoekacties.

Het is helaas niet mogelijk om de eigen bijdrage die voor 1-1-2024 is betaald met terugwerkende kracht te declareren.

Delen:

Adoptie in de media: week 27

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Lees verder

Maak kennis met de Adviesraad van INEA

Lees verder

Meer nieuws

Adoptie in de media: week 27

In een wekelijks overzicht lees je de laatste actualiteiten rondom interlandelijke adoptie. In dit bericht wordt teruggeblikt op adoptie in de media van zondag ...

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Op vrijdag 7 juni vond het evenement 'INEA informeert: Reculturatie en Roots' plaats bij KOCO Rotterdam. Dit evenement, georganiseerd door INEA in samenwerking met journaliste en correspondente Nina Jurna, bood geadopteerden de kans om in een veilige en begripvolle omgeving samen te komen en te discussiëren over hun ervaringen en roots. 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Het open podium van het INEA Atelier komt dit jaar nog twee keer terug! Dit is jouw kans om als geadopteerde of betrokkene bij adoptie jouw verhaal te delen via kunst. Muziek, dans, fotografie, spoken word - alles kan. Meld je aan voor de avonden op 6 september in Amsterdam of 8 november in Utrecht. Of wil je liever presenteren? We zoeken ook nieuwe presentatietalenten. Interesse? Bezoek onze website voor meer informatie en om je aan te melden!

Lees verder