Miguel Pacheco hoort onterecht van ‘adoptienon’ dat zijn familie onvindbaar was

Redactie

Beeld: Gemma Pauwels voor Trouw

Op 24 juli 2023 is er een artikel in het dagblad Trouw verschenen met het verhaal van de Chileens geadopteerde Miguel Pacheco. Jarenlang dacht hij dat zijn familie in Chili onvindbaar was. Dat werd door ‘adoptienon’ Truus Kuipers aan zijn adoptiefamilie verteld. Na 44 jaar vind er toch nog een hereniging plaats.

Ontrafelde adopties uit Chili tonen misleiding en leed

Het artikel over Miguel Pacheco verscheen in de papieren krant, maar is ook online te lezen met een abonnement via de website van Trouw. Hierin is te lezen dat Miguel jarenlang dacht dat zijn familie in Chili onvindbaar was en hoe zijn adoptieouders zelfs te horen kreeg dat Miguel geen ouders had in de tijd van adoptie, Miguel werd door zijn adoptie Mike genoemd, maar veranderd enkele jaren geleden zijn naam voor de Nederlandse wet terug naar Miguel Pacheco. Door deze naamswijziging verandert alles.

De gestolen kinderen

Journalist Petra Vissers doet namens Trouw voor de podcast ‘De gestolen kinderen’ onderzoek naar adopties uit Chili. In een reeks van 8 afleveringen ontdekt ze de wereld van buitenlandse adopties waarin niets is wat het lijkt. Het verhaal van Miguel Pacheco is komt in de podcast, die gratis te beluisteren is, uitgebreid aan bod.

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder