Ministerie en INEA beantwoorden ingezonden vragen na werkbezoek

Redactie

Op donderdag 23 maart 2023 vond het werkbezoek van de minister voor Rechtsbescherming plaats aan INEA. Voorafgaand aan dit werkbezoek zijn er vragen ingestuurd die gericht waren aan het ministerie van Justitie & Veiligheid INEA en aan. Deze vragen en bijbehorende antwoorden zijn nu terug te lezen op onze website.

Het werkbezoek van de Minister voor Rechtsbescherming bestond uit een ochtend vullend programma. Dagvoorzitter Erben Oosting leidde een vraaggesprek tussen Minister Weerwind en manager van INEA, James Timmermans. De vragen zijn vooraf opgehaald. Niet alle vragen konden in het gesprek behandeld worden. Daarom zijn alle ingezonden vragen gebundeld en eenmalig, schriftelijk beantwoord door het ministerie van Justitie & Veiligheid en INEA.

De vragen en antwoorden en meer informatie over het werkbezoek vind je op onze evenementenpagina. Op deze pagina blikken we terug en vooruit op onze evenementen.

Contact na het lezen van de vragen en antwoorden

We hopen dat het document met vragen en antwoorden meer inzicht en duiding biedt in de keuzes die gemaakt zijn door zowel het ministerie van Justitie & Veiligheid als INEA. De vragen die in dit document beantwoord zijn, zijn vooraf aan het werkbezoek verzameld. Staat je vraag er onverhoopt niet tussen en heb je wel iets ingestuurd? Dan kun je dit laten weten door ons te mailen en je vraag opnieuw aan ons door te geven. Wij begrijpen dat de antwoorden op de vragen niet alle onzekerheid en twijfels weg kunnen nemen, en dat de antwoorden mogelijk bepaalde gevoelens kunnen opwekken. Je kunt teleurstelling, woede, pijn, of verdriet ervaren over bepaalde keuzes die zijn gemaakt of over je eigen proces. Dit zijn geen fijne gevoelens. Je staat er niet alleen voor. Je kunt bij INEA terecht voor ondersteuning, extra informatie, uitleg of voor een luisterend oor. Hiervoor kun je contact opnemen met het loket van INEA. Op het moment dat jij wilt, op een manier die bij jou past. Ook voor andere vragen, gerelateerd aan identiteit, nazorg, erkenning en adoptievraagstukken, kun je bij ons terecht.

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder