Nederlands Dagblad doet onderzoek naar besluit rond hervatten interlandelijk adoptie

Redactie

Het Nederlands Dagblad heeft onderzoek gedaan naar de besluitvorming rondom het hervatten van interlandelijke adoptie. Als gevolg hiervan publiceert de krant artikelen.

In 2021 stelde Minister Dekker, die toen Minister voor Rechtsbescherming was, een tijdelijke adoptiestop in. Dit deed hij naar aanleiding van de conclusies uit het Commissie Joustra rapport. De adoptiestop maakte het tijdelijk niet mogelijk om een kind uit het buitenland te adopteren.
In november 2022 maakte Franc Weerwind, die nu de Minister voor Rechtsbescherming is, bekend dat de adoptiestop zou verdwijnen en dat interlandelijke adoptie weer mogelijk werd vanuit een zes landen: Filipijnen, Hongarije, Lesotho, Taiwan, Thailand en Zuid-Afrika.

Het Nederlands Dagblad heeft onderzoek gedaan naar hoe het besluit om interlandelijke adoptie te hervatten tot stand is gekomen. Hierover schreven zij in een artikel: “Minister Franc Weerwind was vastbesloten te stoppen met adoptie, maar wijzigde op het laatste moment van koers na ruggespraak met zijn eigen partij D66.” Naar aanleiding van dit onderzoek heeft het Nederlands Dagblad 4 artikelen gepubliceerd.

16 juni 2023

19 juni 2023

We kunnen ons voorstellen dat het lezen van deze artikelen vragen, bepaalde gevoelens of triggers op kan roepen. Je kunt bij INEA terecht voor ondersteuning, extra informatie, uitleg of een luisterend oor. Een medewerker van het loket helpt jou vanuit ervaringsdeskundigheid of eigen specialisme verder. Kom in contact door te bellen naar 085 483 23 23 of te mailen naar info@inea.nl. Iedere werkdag tussen 10:00 en 17:00 is het loket bereikbaar.

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder