Onderzoek: woordgebruik ouders na afstand en adoptie

Redactie

In het Nederlands gebruiken we veel verschillende woorden voor ouders na afstand en adoptie. Iedereen gebruikt eigen woorden voor deze relaties en geeft een eigen betekenis en gevoelens aan deze woorden. Dat betekent dat twee personen hetzelfde woord kunnen gebruiken op een andere manier. Via een vragenlijst onderzoeken wij wat jullie de beste woorden vinden. Zo houden we als INEA, het expertisecentrum interlandelijke adoptie, hier rekening mee. We zijn ons bewust dat elk woord dat we uiteindelijk kiezen voor iedereen persoonlijk voordelen en nadelen kan hebben.

Wie kunnen de vragenlijst invullen?

Je kunt de vragenlijst invullen als je 16 jaar of ouder bent. We vragen aan iedereen die persoonlijk of professioneel te maken heeft met interlandelijke adoptie om de vragenlijst in te vullen.

Het is belangrijk dat je dit weet

De vragenlijst invullen is altijd helemaal vrijwillig. Je mag dus zelf kiezen of je wel of niet meedoet. Je vult de vragenlijst anoniem in: Je vult geen naam of contactgegevens in en de antwoorden op de vragenlijst worden zonder contactgegevens bewaard. Je kunt de vragenlijst 1 keer invullen.

In de vragenlijst vragen we naar jouw mening over woorden voor ouders uit het geboorteland én ouders in Nederland. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. Het invullen van de vragenlijst is anoniem en vrijwillig. De resultaten worden geplaatst op onze website.   

Onderzoek is gesloten

Update 10 mei: De werving voor dit onderzoek is gesloten. Binnenkort worden de resultaten op onze website gepubliceerd.

Heb je nog vragen? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar research@inea.nl   
Alvast enorm bedankt voor het invullen van de vragenlijst!  

Delen:

Adoptie in de media: week 27

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Lees verder

Maak kennis met de Adviesraad van INEA

Lees verder

Meer nieuws

Adoptie in de media: week 27

In een wekelijks overzicht lees je de laatste actualiteiten rondom interlandelijke adoptie. In dit bericht wordt teruggeblikt op adoptie in de media van zondag ...

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Op vrijdag 7 juni vond het evenement 'INEA informeert: Reculturatie en Roots' plaats bij KOCO Rotterdam. Dit evenement, georganiseerd door INEA in samenwerking met journaliste en correspondente Nina Jurna, bood geadopteerden de kans om in een veilige en begripvolle omgeving samen te komen en te discussiëren over hun ervaringen en roots. 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Het open podium van het INEA Atelier komt dit jaar nog twee keer terug! Dit is jouw kans om als geadopteerde of betrokkene bij adoptie jouw verhaal te delen via kunst. Muziek, dans, fotografie, spoken word - alles kan. Meld je aan voor de avonden op 6 september in Amsterdam of 8 november in Utrecht. Of wil je liever presenteren? We zoeken ook nieuwe presentatietalenten. Interesse? Bezoek onze website voor meer informatie en om je aan te melden!

Lees verder