Overdracht bouwstenen

Redactie

Op 6 juli jl. heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) de bouwstenen voor de inrichting van een expertisecentrum voor interlandelijk geadopteerden overgedragen aan betrokken organisaties, ervaringsdeskundigen en Fiom.

In diverse bijeenkomsten is nagedacht over wat het expertisecentrum moet bieden, voor wie en hoe dat eruit moet zien. Het resultaat is te lezen in het boekje ā€œbouwstenen voor de ontwikkeling van het expertisecentrum interlandelijke adoptieā€. Nu gaan betrokken organisaties, ervaringsdeskundigen en Fiom samen verder aan de slag met het daadwerkelijk opzetten en vormgeven van het expertisecentrum voor interlandelijk geadopteerden.

Meer informatie over de aanleiding en achtergrond lees je op de website van de Rijksoverheid en in de nieuwsbrieven.

Download ‘Bouwstenen voor de ontwikkeling van het expertisecentrum interlandelijke adoptie’

Delen:

Adoptie in de media: week 27

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeertĀ 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terugĀ 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Lees verder

Maak kennis met de Adviesraad van INEA

Lees verder

Meer nieuws

Adoptie in de media: week 27

In een wekelijks overzicht lees je de laatste actualiteiten rondom interlandelijke adoptie. In dit bericht wordt teruggeblikt op adoptie in de media van zondag ...

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeertĀ 

Op vrijdag 7 juni vond het evenement 'INEA informeert: Reculturatie en Roots' plaats bij KOCO Rotterdam. Dit evenement, georganiseerd door INEA in samenwerking met journaliste en correspondente Nina Jurna, bood geadopteerden de kans om in een veilige en begripvolle omgeving samen te komen en te discussiĆ«ren over hun ervaringen en roots.Ā 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terugĀ 

Het open podium van het INEA Atelier komt dit jaar nog twee keer terug! Dit is jouw kans om als geadopteerde of betrokkene bij adoptie jouw verhaal te delen via kunst. Muziek, dans, fotografie, spoken word - alles kan. Meld je aan voor de avonden op 6 september in Amsterdam of 8 november in Utrecht. Of wil je liever presenteren? We zoeken ook nieuwe presentatietalenten. Interesse? Bezoek onze website voor meer informatie en om je aan te melden!

Lees verder