Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Redactie

Naar aanleiding van recente (politieke) ontwikkelingen op het gebied van interlandelijke adoptie komen tegenstellingen in ervaringen en perspectieven over adoptie wellicht nog meer aan de oppervlakte. We zien een levendige en soms felle discussie, met name op social mediakanalen. Zo ook op de social mediakanalen van INEA. Wij hebben begrip voor alle emoties rondom adoptie en rondom de recente politieke uitspraken. 

Wij vinden een open en respectvolle discussie over adoptie waarin ruimte is voor ieders mening zeer waardevol. Wij accepteren echter geen comments op onze social media kanalen waarin onjuiste informatie wordt gedeeld of waarin personen van INEA of daarbuiten respectloos worden behandeld en/of worden aangevallen. Dit draagt op geen enkele manier bij aan een constructieve dialoog. Deze reacties zullen door onze moderator worden verwijderd. 

Wij hopen op ieders begrip. 

Delen:

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

Lees verder

Denk mee over de kennisagenda van INEA 

Lees verder

Tweede Kamer neemt motie aan tot afbouw interlandelijke adoptie  

Lees verder

Een terugblik op Gezien Gehoord Geadopteerd

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Lopende adoptieprocedures zullen voorlopig doorgaan, maar nieuwe adoptieaanvragen worden niet meer geaccepteerd. Deze beslissing volgt op een motie van de SP die vorige maand door een meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. 

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

De rechtszaak van Dilani Butink tegen de staat moet over. Dat maakte de Hoge Raad vandaag bekend. De Hoge Raad heeft besloten dat een ander gerechtshof de zaak opnieuw moet behandelen om te bepalen wie aansprakelijk gehouden kan worden voor het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. 

Lees verder

Denk mee over de kennisagenda van INEA 

De Kennisbasis van INEA is bezig met het opstellen van een kennisagenda. Op deze agenda worden onderwerpen vastgesteld waar de onderzoekers van de Kennisbasis wetenschappelijk onderzoek naar zullen doen. Door een vragenlijst in te vullen, bepaal jij mee welke onderwerpen er op de agenda gezet zullen worden. De vragenlijst is vrijwillig en anoniem in te vullen.  

Lees verder