Stichting PDBeH in Brazilië voor afname van DNA bij moeders

Redactie

Een delegatie van stichting PDBeH is op dit moment in Brazilië voor afname van DNA bij moeders die op zoek zijn naar hun ter adoptie afgestane kinderen. Onder leiding van de Braziliaans-Nederlandse stichting PDBH (Pessoas Desaparecidas Brasil e Holanda – Vermiste personen Brazilië en Nederland), die Braziliaanse adoptiekinderen in Nederland helpt met het zoeken van hun biologische familie, worden de komende dagen tweehonderd gratis dna-testen afgenomen van Braziliaanse moeders.

Op 16 april 2023 verscheen in het NRC een artikel over het initiatief van de Braziliaans-Nederlandse stichting. Met een team van vier medewerkers uit Nederland en vier uit Brazilië neemt de stichting DNA-testen af in de steden São Paulo, Fortaleza en Campina Grande. In Brazilië wordt het DNA eerst getest bij het genetisch laboratorium Genera. Vervolgens gaat het naar Nederland, waar wordt gekeken of er matches zijn met de adoptiekinderen van de stichting. Verder komt het DNA van de moeders ook terecht in grote internationale DNA-banken, zoals My Heritage en Family Tree.

In het artikel van het NRC lees je meer over het DNA-programma, de moeders die hun DNA afgeven, de misstanden en de totstandkoming van Stichting PDBeH.

Het artikel is te lezen via de website van het NRC.


Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder