Stichting PDBeH in Brazilië voor afname van DNA bij moeders

Redactie

Een delegatie van stichting PDBeH is op dit moment in Brazilië voor afname van DNA bij moeders die op zoek zijn naar hun ter adoptie afgestane kinderen. Onder leiding van de Braziliaans-Nederlandse stichting PDBH (Pessoas Desaparecidas Brasil e Holanda – Vermiste personen Brazilië en Nederland), die Braziliaanse adoptiekinderen in Nederland helpt met het zoeken van hun biologische familie, worden de komende dagen tweehonderd gratis dna-testen afgenomen van Braziliaanse moeders.

Op 16 april 2023 verscheen in het NRC een artikel over het initiatief van de Braziliaans-Nederlandse stichting. Met een team van vier medewerkers uit Nederland en vier uit Brazilië neemt de stichting DNA-testen af in de steden São Paulo, Fortaleza en Campina Grande. In Brazilië wordt het DNA eerst getest bij het genetisch laboratorium Genera. Vervolgens gaat het naar Nederland, waar wordt gekeken of er matches zijn met de adoptiekinderen van de stichting. Verder komt het DNA van de moeders ook terecht in grote internationale DNA-banken, zoals My Heritage en Family Tree.

In het artikel van het NRC lees je meer over het DNA-programma, de moeders die hun DNA afgeven, de misstanden en de totstandkoming van Stichting PDBeH.

Het artikel is te lezen via de website van het NRC.


Delen:

Adoptie in de media: week 27

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Lees verder

Maak kennis met de Adviesraad van INEA

Lees verder

Meer nieuws

Adoptie in de media: week 27

In een wekelijks overzicht lees je de laatste actualiteiten rondom interlandelijke adoptie. In dit bericht wordt teruggeblikt op adoptie in de media van zondag ...

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Op vrijdag 7 juni vond het evenement 'INEA informeert: Reculturatie en Roots' plaats bij KOCO Rotterdam. Dit evenement, georganiseerd door INEA in samenwerking met journaliste en correspondente Nina Jurna, bood geadopteerden de kans om in een veilige en begripvolle omgeving samen te komen en te discussiëren over hun ervaringen en roots. 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Het open podium van het INEA Atelier komt dit jaar nog twee keer terug! Dit is jouw kans om als geadopteerde of betrokkene bij adoptie jouw verhaal te delen via kunst. Muziek, dans, fotografie, spoken word - alles kan. Meld je aan voor de avonden op 6 september in Amsterdam of 8 november in Utrecht. Of wil je liever presenteren? We zoeken ook nieuwe presentatietalenten. Interesse? Bezoek onze website voor meer informatie en om je aan te melden!

Lees verder