Talkshow Nadia laat geadopteerden aan het woord

Redactie

Bron foto: https://www.vpro.nl/programmas/nadia.html

Op donderdagavond 1 juni wordt er om 19:00 uur een aflevering van de talkshow Nadia uitgezonden met als thema adoptie. In deze uitzending laat presentatrice Nadia Moussaid geadopteerden aan het woord over hun adoptie. De uitzending is live te zien op NPO 1 of terug te kijken via NPO Start.

Iedere werkdag is de talkshow Nadia te zien, waarin presentatrice Nadia Moussaid met gasten en publiek één onderwerp bespreekt met als doel meer begrip voor ieders standpunt. Er komen maatschappelijke kwesties, maar ook medische of relationele vraagstukken aan bod. Op donderdagavond 1 juni om 19:00 staat de uitzending in het teken van adoptie en geadopteerden die hun ervaringen delen. Op de website van de NPO staat als informatie over de uitzending vermeld: In de jaren 90 werden tientallen meters aan adoptiedossiers vernietigd. Wat doet dit soort schandalen met je als je zelf geadopteerd bent? En hoe nu verder?

Tijdens de talkshow spreken geadopteerden Emma, Kevin, Anand en Stephanie over hun adoptie en ervaringen. Adoptiecoach Bina reageert tussentijds en duidt de impact van afstand en adoptie. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen.

We kunnen ons voorstellen dat het kijken van de uitzending vragen, bepaalde gevoelens of triggers op kan roepen. Het loket van INEA is daarom tijdens en na de uitzending te bereiken tot 22:00. Je kunt bij INEA terecht voor ondersteuning, extra informatie, uitleg of een luisterend oor. Hiervoor kun je contact opnemen tijdens of na de uitzending of op een ander moment wat bij jou past. Een medewerker van het loket helpt jou vanuit ervaringsdeskundigheid of eigen specialisme verder. Kom in contact door te bellen naar 085 483 23 23 of te mailen naar info@inea.nl.

De uitzending is om 19:00 uur live te zien via NPO 1 of later terug te kijken via NPO Start of via de website van NPO 3.

Delen:

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

Lees verder

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Meer nieuws

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Op vrijdag 19 april 2024 namen INEA en Fiom deel aan het vFAS Jaarcongres, gehouden in Papendal in Arnhem. Het thema van dit jaar, ‘Back to the future, de vFAS advocaat 2.0’, richtte zich op de toekomst van de advocatuur. Hierbij was er ook aandacht voor de nieuwste technologieën op het gebied van gezinsvorming en voortplanting. Tijdens het congres was INEA uitgenodigd om samen met Fiom een workshop subsessie te verzorgen. 

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Op zaterdag 22 juni 2024 is INEA voor de tweede keer op rij aanwezig op het WK Adoptiekids met de Youth Hangout. De Youth Hangout is dé plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. Ontmoet podcastmakers Yeny en Maria Catalina van La Vida en praat samen over adoptie, dans in de silent disco, of bekijk de korte film van Armando over Arra’s die geadopteerd is uit Colombia naar Nederland.

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

In mei 2024 heeft Fiom informatie naar buiten gebracht over de stand van zaken ten aanzien van de dossiers van kindertehuis Las Palmas die ...

Lees verder