Talkshow Nadia laat geadopteerden aan het woord

Redactie

Bron foto: https://www.vpro.nl/programmas/nadia.html

Op donderdagavond 1 juni wordt er om 19:00 uur een aflevering van de talkshow Nadia uitgezonden met als thema adoptie. In deze uitzending laat presentatrice Nadia Moussaid geadopteerden aan het woord over hun adoptie. De uitzending is live te zien op NPO 1 of terug te kijken via NPO Start.

Iedere werkdag is de talkshow Nadia te zien, waarin presentatrice Nadia Moussaid met gasten en publiek één onderwerp bespreekt met als doel meer begrip voor ieders standpunt. Er komen maatschappelijke kwesties, maar ook medische of relationele vraagstukken aan bod. Op donderdagavond 1 juni om 19:00 staat de uitzending in het teken van adoptie en geadopteerden die hun ervaringen delen. Op de website van de NPO staat als informatie over de uitzending vermeld: In de jaren 90 werden tientallen meters aan adoptiedossiers vernietigd. Wat doet dit soort schandalen met je als je zelf geadopteerd bent? En hoe nu verder?

Tijdens de talkshow spreken geadopteerden Emma, Kevin, Anand en Stephanie over hun adoptie en ervaringen. Adoptiecoach Bina reageert tussentijds en duidt de impact van afstand en adoptie. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen.

We kunnen ons voorstellen dat het kijken van de uitzending vragen, bepaalde gevoelens of triggers op kan roepen. Het loket van INEA is daarom tijdens en na de uitzending te bereiken tot 22:00. Je kunt bij INEA terecht voor ondersteuning, extra informatie, uitleg of een luisterend oor. Hiervoor kun je contact opnemen tijdens of na de uitzending of op een ander moment wat bij jou past. Een medewerker van het loket helpt jou vanuit ervaringsdeskundigheid of eigen specialisme verder. Kom in contact door te bellen naar 085 483 23 23 of te mailen naar info@inea.nl.

De uitzending is om 19:00 uur live te zien via NPO 1 of later terug te kijken via NPO Start of via de website van NPO 3.

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder