Tweede editie deskundigheidsbevordering adoptiesensitiviteit

Redactie

11 april vond de eerste deskundigheidsbevordering plaats over adoptiesensitiviteit. Al snel werd er duidelijk hoe belangrijk het is voor hulpverleners en professionals om alert te zijn rondom het thema adoptie en hier op een juiste manier mee om te gaan. Daarom organiseert INEA samen met Drs. Ruth Willems een tweede editie op 9 juni.

INEA nodigt hulpverleners en professionals in het sociaal domein uit om op vrijdag 9 juni 2023 kosteloos aan te sluiten bij de tweede editie van de bijeenkomst deskundigheidsbevordering adoptiesensitiviteit. Onder begeleiding van Drs. Ruth Willems ga je in gesprek over adoptiesensitiviteit en verbeter je jouw vaardigheden rondom adoptie sensitief ondersteunen. Deze bijeenkomst is van 14:00 – 17:00 uur en zal online plaats vinden.  

De bijeenkomst is een moment om met elkaar in gesprek te gaan over eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden. Je kennis vergroten, bewustwording en je vaardigheden rondom adoptiesensitief ondersteunen te verbeteren.  

Praktische informatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door INEA. Het programma is interactief en wordt geleid door Drs. Ruth Willems. Tijdens deze bijeenkomst zullen praktijkvoorbeelden, ervaringen en do’s en don’ts gedeeld worden. Deze bijeenkomst is expliciet voor hulpverleners, professionals en experts is. Ben je ook op een andere manier geraakt door adoptie, bijvoorbeeld omdat je zelf geadopteerd bent of adoptieouder? Dan vragen we je om vanuit je professionele rol deel te nemen. Zo creëren we duidelijke kaders en een veilige omgeving. 

Datum: vrijdag 9 juni 
Tijd: 14:00 – 17:00 uur 
Kosten: De bijeenkomst is gratis bij te wonen. Bij deelname adviseren we je om het boek ‘Vragen over adoptiete downloaden, voor €9,95. 
Online: Je ontvangt uiterlijk in de week voor het event een mail met teamslink. 
Deelnemers: 12

Aanmelden

Deze bijeenkomst is relevant voor hulpverleners, docenten, belangenorganisaties, adoptiecoaches, buddy’s of andere professionals die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met het thema adoptie.(Accreditatie is aangevraagd)​. Meld je vóór 29 mei. Bij voldoende aanmeldingen, zal de deadline vervallen.

Vermeld in de mail bij je aanmelding: 

  • Je naam; 
  • Je betrokkenheid bij het onderwerp (hulpverlener, professional, etc); 

Na je aanmelding ontvang je een bericht waarin je te horen krijgen of je deel kunt nemen aan de bijeenkomst. Je aanmelding is dus geen garantie voor deelname. Voor vragen of meer informatie, kun je mailen naar events@inea.nl.


Delen:

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

Lees verder

Denk mee over de kennisagenda van INEA 

Lees verder

Tweede Kamer neemt motie aan tot afbouw interlandelijke adoptie  

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Lopende adoptieprocedures zullen voorlopig doorgaan, maar nieuwe adoptieaanvragen worden niet meer geaccepteerd. Deze beslissing volgt op een motie van de SP die vorige maand door een meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. 

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Naar aanleiding van recente politieke ontwikkelingen rond interlandelijke adoptie ontstaan verschillende perspectieven, vooral zichtbaar op social media. INEA waardeert open discussies, maar tolereert geen onjuiste informatie of respectloosheid jegens anderen.

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

De rechtszaak van Dilani Butink tegen de staat moet over. Dat maakte de Hoge Raad vandaag bekend. De Hoge Raad heeft besloten dat een ander gerechtshof de zaak opnieuw moet behandelen om te bepalen wie aansprakelijk gehouden kan worden voor het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. 

Lees verder