Tweede editie deskundigheidsbevordering adoptiesensitiviteit

Redactie

11 april vond de eerste deskundigheidsbevordering plaats over adoptiesensitiviteit. Al snel werd er duidelijk hoe belangrijk het is voor hulpverleners en professionals om alert te zijn rondom het thema adoptie en hier op een juiste manier mee om te gaan. Daarom organiseert INEA samen met Drs. Ruth Willems een tweede editie op 9 juni.

INEA nodigt hulpverleners en professionals in het sociaal domein uit om op vrijdag 9 juni 2023 kosteloos aan te sluiten bij de tweede editie van de bijeenkomst deskundigheidsbevordering adoptiesensitiviteit. Onder begeleiding van Drs. Ruth Willems ga je in gesprek over adoptiesensitiviteit en verbeter je jouw vaardigheden rondom adoptie sensitief ondersteunen. Deze bijeenkomst is van 14:00 – 17:00 uur en zal online plaats vinden.  

De bijeenkomst is een moment om met elkaar in gesprek te gaan over eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden. Je kennis vergroten, bewustwording en je vaardigheden rondom adoptiesensitief ondersteunen te verbeteren.  

Praktische informatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door INEA. Het programma is interactief en wordt geleid door Drs. Ruth Willems. Tijdens deze bijeenkomst zullen praktijkvoorbeelden, ervaringen en do’s en don’ts gedeeld worden. Deze bijeenkomst is expliciet voor hulpverleners, professionals en experts is. Ben je ook op een andere manier geraakt door adoptie, bijvoorbeeld omdat je zelf geadopteerd bent of adoptieouder? Dan vragen we je om vanuit je professionele rol deel te nemen. Zo creëren we duidelijke kaders en een veilige omgeving. 

Datum: vrijdag 9 juni 
Tijd: 14:00 – 17:00 uur 
Kosten: De bijeenkomst is gratis bij te wonen. Bij deelname adviseren we je om het boek ‘Vragen over adoptie‘ te downloaden, voor €9,95. 
Online: Je ontvangt uiterlijk in de week voor het event een mail met teamslink. 
Deelnemers: 12

Aanmelden

Deze bijeenkomst is relevant voor hulpverleners, docenten, belangenorganisaties, adoptiecoaches, buddy’s of andere professionals die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met het thema adoptie.(Accreditatie is aangevraagd)​. Meld je vóór 29 mei. Bij voldoende aanmeldingen, zal de deadline vervallen.

Vermeld in de mail bij je aanmelding: 

  • Je naam; 
  • Je betrokkenheid bij het onderwerp (hulpverlener, professional, etc); 

Na je aanmelding ontvang je een bericht waarin je te horen krijgen of je deel kunt nemen aan de bijeenkomst. Je aanmelding is dus geen garantie voor deelname. Voor vragen of meer informatie, kun je mailen naar events@inea.nl.


Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder