Training voor professionals: Adoptiesensitiviteit

In het reguliere zorgaanbod ontbreekt vaak nog het bewustzijn en de kennis van de gelaagdheid die trauma door afstand en adoptie met zich mee kan brengen voor een geadopteerde. Om het hulpverleningsaanbod voor geadopteerde mensen te vergroten en te verbeteren, biedt INEA adoptiesensitiviteitstrainingen aan zorg- en hulpverleners.

De adoptiesensitiviteitstrainingen van INEA zijn gericht op het delen van kennis, inzicht en verdieping op het thema afstand en adoptie waardoor je als zorgverlener beter hulp kan bieden aan cliënten met een adoptieachtergrond. De trainingen worden altijd gegeven in samenwerking met een adoptiesensitieve professional of erkende GZ psycholoog. Tevens biedt INEA op maat gemaakte interne kennisbijeenkomsten voor zorgorganisaties.

Overa INEA

INEA Expertisecentrum Interlandelijke Adoptie is dé centrale plek waar alle interlandelijk geadopteerden terecht kunnen voor ondersteuning bij vragen over interlandelijke adoptie, met bijzondere aandacht voor diegenen die rondom hun adoptie problemen ervaren. INEA werkt nauw samen met specialisten in de zorgverlening om geadopteerden te ondersteunen wanneer zij kampen met psychosociale problemen.

Huidige aanbod

Ontdek ons diverse trainingsaanbod, waarbij we zorgvuldig samengestelde bijeenkomsten aanbieden die zowel zelf ontwikkeld zijn als in samenwerking met experts uit het veld. Zo werken we nauw samen met professionals zoals adoptiecoaches en psychologen.

Of je nu de voorkeur geeft aan persoonlijke interactie op locatie of liever flexibel vanuit huis deelneemt aan onze online sessies, per trainingen stellen we verschillende opties beschikbaar. Bovendien zijn al onze trainingen gratis toegankelijk.

Bekijk onze geplande bijeenkomsten

  • 11 april – Deskundigheidsbevordering door psycholoog Ruth Willems*
  • 23 april – Adoptiesensitiviteitstraining door INEA
  • 6 juni – Adoptiesensitiviteitstraining door INEA
  • 10 september – Adoptiesensitiviteitstraining door INEA
  • 19 november – Adoptiesensitiviteitstraining door INEA
  • 25 juni – Deskundigheidsbevordering door psycholoog Ruth Willems*
  • 5 november – Deskundigheidsbevordering door psycholoog Ruth Willems*

*Accreditatie is aangevraagd.

Training op maat

INEA verzorgt ook op maat gemaakte interne trainingen voor zorginstellingen.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of schrijf je direct in voor een van de trainingen.