Bekijk nu de aftermovie van het INEA Atelier

Redactie

Op donderdag 16 en donderdag 30 november vond het INEA Atelier plaats. Het INEA Atelier bracht geadopteerden, professionals, familie en andere supporters samen om te delen, te verbinden en te inspireren. De unieke verhalen en creatieve expressies maakten het een onvergetelijke ervaring.

Deze eerste editie(s) heeft het INEA Atelier vorm gekregen als open podium in de De Kargadoor en Het Huis Utrecht. De sfeer van de avonden was geladen met inspiratie en verbondenheid. De aftermovie geeft een unieke inkijk in dit bijzondere evenement, waar geadopteerden en betrokkenen samenkomen om verhalen te delen en te vieren. Tijdens het INEA Atelier kwamen diverse geadopteerden samen om hun unieke verhalen te delen door middel van kunst, muziek en meer. De kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen stonden centraal, wat resulteerde in een avond vol ontroering en verbondenheid.

INEA Atelier in 2024

We zijn op dit moment nog bezig met het plannen van een volgende editie! Maar, in 2024 zal het INEA Atelier op verschillende manieren terugkeren. Denk bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling of als onderdeel van een festival. Voor een volledig overzicht van al onze evenementen, kun je een kijkje nemen op onze website. Uiteraard delen we ook alles via onze sociale mediakanalen

Delen:

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptieĀ 

Lees verder

Adoptie uit Bulgarije opnieuw mogelijkĀ 

Lees verder

Interlandelijke adoptiestop in Denemarken en onderzoek in Noorwegen vanwege mogelijke misstandenĀ 

Lees verder

Meer nieuws

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft, na de aanbevelingen van de Commissie Joustra (2021), de adoptieketen herzien. Dit leidde tot minder adopties en meer toezicht, met de oprichting van een centrale bemiddelingsorganisatie (CBO). INEA levert input tijdens ketensessies van het ministerie J&V voor de wetswijziging.

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Op vier januari 2024 is het nieuwe, vierde seizoen va La Vida de Podcast gestart. De populaire adoptiepodcast, gemaakt door Yeny en Desiree, wordt dit seizoen gesponsord door INEA. Yeny en Desiree zijn twee vriendinnen die allebei geadopteerd zijn uit Colombia. In deze gratis te beluisteren podcast op Spotify bespreken ze openhartig alle aspecten van hun adoptie.

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptieĀ 

Vanuit INEA vinden wij het belangrijk dat (nieuwe) perspectieven over adoptie gehoord worden en perspectieven van geadopteerden een podium krijgen. Daarom organiseerde de Kennisbasis van ...

Lees verder