Eerste Youth Hangout op WK AdoptieKids succesvol verlopen

Redactie

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde Stichting WK AdoptieKids voor de twaalfde keer het unieke voetbaltoernooi voor adoptiekinderen in Vianen. Voor het eerst was er ook een Youth Hangout, georganiseerd door INEA in samenwerking met La Vida de Podcast en Frisse Blikken. We blikken terug op een geslaagde dag.

Tijdens de twaalfde editie van het “internationale” voetbaltoernooi kwamen er ruim 900 adoptiekinderen uit voor hun land van herkomst. Kinderen tot de leeftijd van 23 konden zich opgeven en werden ingedeeld in een team op leeftijd en land van herkomst. Gedurende de dag werden er over het hele sportcomplex Blankensteijn en V.V. Vianen wedstrijden gespeeld, met aan het einde van de dag een prijsuitreiking. De spelers werden aangemoedigd door hun adoptieouders, broertjes en zusjes en andere ge√Įnteresseerden. Dat maakte dat er ruim 3000 aanwezigen waren.

Voor het eerst dit jaar was er een Youth Hangout: d√© plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. INEA organiseerde deze eerste editie van de Youth Hangout samen met La Vida de Podcast en Frisse Blikken. Onder een grote, verkoelende tent stond een tribune en een podium. Daar was met behulp van een ‘silent-disco-koptelefoon’ te luisteren naar het diverse programma vol muziek en boeiende gesprekken. Er werden verschillende acts verzorgd door geadopteerden, jong en oud, en het programma werd aan elkaar gepraat door Erben Oosting. Eerder presenteerde hij ook het werkbezoek van minister Weerwind aan INEA.

Hoewel de Youth Hangout en het programma voornamelijk ingericht was kinderen vanaf zestien jaar, waren er ook veel jongere kinderen aanwezig, adoptieouders en andere supporters. Zo ontstonden er boeiende gesprekken, waar vooral ruimte was voor geadopteerden die hun gevoel en ervaring met elkaar konden delen. We kijken positief terug op het georganiseerde programma en de bijdrage van de geadopteerden die hun verhaal en talenten wilden delen.

Fotocredits: Melissa Houben voor INEA


 

Delen:

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

Lees verder

Denk mee over de kennisagenda van INEA 

Lees verder

Tweede Kamer neemt motie aan tot afbouw interlandelijke adoptie  

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Lopende adoptieprocedures zullen voorlopig doorgaan, maar nieuwe adoptieaanvragen worden niet meer geaccepteerd. Deze beslissing volgt op een motie van de SP die vorige maand door een meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. 

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Naar aanleiding van recente politieke ontwikkelingen rond interlandelijke adoptie ontstaan verschillende perspectieven, vooral zichtbaar op social media. INEA waardeert open discussies, maar tolereert geen onjuiste informatie of respectloosheid jegens anderen.

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

De rechtszaak van Dilani Butink tegen de staat moet over. Dat maakte de Hoge Raad vandaag bekend. De Hoge Raad heeft besloten dat een ander gerechtshof de zaak opnieuw moet behandelen om te bepalen wie aansprakelijk gehouden kan worden voor het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. 

Lees verder