Eerste Youth Hangout op WK AdoptieKids succesvol verlopen

Redactie

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseerde Stichting WK AdoptieKids voor de twaalfde keer het unieke voetbaltoernooi voor adoptiekinderen in Vianen. Voor het eerst was er ook een Youth Hangout, georganiseerd door INEA in samenwerking met La Vida de Podcast en Frisse Blikken. We blikken terug op een geslaagde dag.

Tijdens de twaalfde editie van het “internationale” voetbaltoernooi kwamen er ruim 900 adoptiekinderen uit voor hun land van herkomst. Kinderen tot de leeftijd van 23 konden zich opgeven en werden ingedeeld in een team op leeftijd en land van herkomst. Gedurende de dag werden er over het hele sportcomplex Blankensteijn en V.V. Vianen wedstrijden gespeeld, met aan het einde van de dag een prijsuitreiking. De spelers werden aangemoedigd door hun adoptieouders, broertjes en zusjes en andere geïnteresseerden. Dat maakte dat er ruim 3000 aanwezigen waren.

Voor het eerst dit jaar was er een Youth Hangout: dé plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. INEA organiseerde deze eerste editie van de Youth Hangout samen met La Vida de Podcast en Frisse Blikken. Onder een grote, verkoelende tent stond een tribune en een podium. Daar was met behulp van een ‘silent-disco-koptelefoon’ te luisteren naar het diverse programma vol muziek en boeiende gesprekken. Er werden verschillende acts verzorgd door geadopteerden, jong en oud, en het programma werd aan elkaar gepraat door Erben Oosting. Eerder presenteerde hij ook het werkbezoek van minister Weerwind aan INEA.

Hoewel de Youth Hangout en het programma voornamelijk ingericht was kinderen vanaf zestien jaar, waren er ook veel jongere kinderen aanwezig, adoptieouders en andere supporters. Zo ontstonden er boeiende gesprekken, waar vooral ruimte was voor geadopteerden die hun gevoel en ervaring met elkaar konden delen. We kijken positief terug op het georganiseerde programma en de bijdrage van de geadopteerden die hun verhaal en talenten wilden delen.

Fotocredits: Melissa Houben voor INEA


 

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder