INEA biedt tegemoetkomingsregeling aan in de oprichtingskosten voor stichtingen tot 15 december 2023  

Redactie

Met terugwerkende kracht ondersteunt INEA financieel in de oprichtingskosten van stichtingen. Er wordt per stichting een bedrag gelijk aan de ingediende oprichtingskosten beschikbaar gesteld, met een maximum van €650,-. Deze regeling heet de ‘tegemoetkoming in de oprichtingskosten stichting’.  

INEA zet zich in voor alle interlandelijk geadopteerden die ondersteuning kunnen gebruiken. Vanwege de gestelde eisen in de subsidieregeling voor belangenorganisaties interlandelijk geadopteerden van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zien belangenorganisaties zich genoodzaakt een stichting op te richten. Vanuit de systeemtaak die belangenorganisaties en INEA hebben rondom ondersteuning en informatievoorziening van de doelgroep wordt voorzien in een noodzaak. Met de in dit artikel beschreven tegemoetkomingsregeling wil INEA de stichtingen een financiële tegemoetkoming bieden in de oprichtingskosten daarvan. 

Van de tegemoetkomingsregeling kan gebruik worden gemaakt door nog op te richten stichtingen tot 15 december 2023 en ook door stichtingen die in het verleden zijn opgericht. Om in aanmerking te komen is het belangrijk dat de stichting onder andere bijdraagt aan de doelstelling van INEA en dat de stichting actief is op het moment van het indienen van het verzoek. Alle voorwaarden lees je in het beleid tegemoetkoming in de oprichtingskosten stichting.  

Wil jij met jouw stichting gebruik maken van deze tegemoetkomingsregeling? Bekijk dan het bijgevoegde beleid tegemoetkoming in de oprichtingskosten stichting en vul het formulier in. Kom je er niet uit, neem dan contact op met systeemtaak@inea.nl.

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder