INEA biedt tegemoetkomingsregeling aan in de oprichtingskosten voor stichtingen tot 15 december 2023  

Redactie

Met terugwerkende kracht ondersteunt INEA financieel in de oprichtingskosten van stichtingen. Er wordt per stichting een bedrag gelijk aan de ingediende oprichtingskosten beschikbaar gesteld, met een maximum van €650,-. Deze regeling heet de ‘tegemoetkoming in de oprichtingskosten stichting’.  

INEA zet zich in voor alle interlandelijk geadopteerden die ondersteuning kunnen gebruiken. Vanwege de gestelde eisen in de subsidieregeling voor belangenorganisaties interlandelijk geadopteerden van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zien belangenorganisaties zich genoodzaakt een stichting op te richten. Vanuit de systeemtaak die belangenorganisaties en INEA hebben rondom ondersteuning en informatievoorziening van de doelgroep wordt voorzien in een noodzaak. Met de in dit artikel beschreven tegemoetkomingsregeling wil INEA de stichtingen een financiële tegemoetkoming bieden in de oprichtingskosten daarvan. 

Van de tegemoetkomingsregeling kan gebruik worden gemaakt door nog op te richten stichtingen tot 15 december 2023 en ook door stichtingen die in het verleden zijn opgericht. Om in aanmerking te komen is het belangrijk dat de stichting onder andere bijdraagt aan de doelstelling van INEA en dat de stichting actief is op het moment van het indienen van het verzoek. Alle voorwaarden lees je in het beleid tegemoetkoming in de oprichtingskosten stichting.  

Wil jij met jouw stichting gebruik maken van deze tegemoetkomingsregeling? Bekijk dan het bijgevoegde beleid tegemoetkoming in de oprichtingskosten stichting en vul het formulier in. Kom je er niet uit, neem dan contact op met systeemtaak@inea.nl.

Delen:

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

Lees verder

Denk mee over de kennisagenda van INEA 

Lees verder

Tweede Kamer neemt motie aan tot afbouw interlandelijke adoptie  

Lees verder

Meer nieuws

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Op dinsdag 21 mei 2024 heeft demissionair minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming aangekondigd dat nieuwe adopties uit het buitenland per direct worden stopgezet. Lopende adoptieprocedures zullen voorlopig doorgaan, maar nieuwe adoptieaanvragen worden niet meer geaccepteerd. Deze beslissing volgt op een motie van de SP die vorige maand door een meerderheid in de Tweede Kamer werd aangenomen. 

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Naar aanleiding van recente politieke ontwikkelingen rond interlandelijke adoptie ontstaan verschillende perspectieven, vooral zichtbaar op social media. INEA waardeert open discussies, maar tolereert geen onjuiste informatie of respectloosheid jegens anderen.

Lees verder

Rechtszaak Dilani Butink moet opnieuw door ander gerechtshof 

De rechtszaak van Dilani Butink tegen de staat moet over. Dat maakte de Hoge Raad vandaag bekend. De Hoge Raad heeft besloten dat een ander gerechtshof de zaak opnieuw moet behandelen om te bepalen wie aansprakelijk gehouden kan worden voor het ontbreken van informatie over de afkomst en achtergrond van Butink. 

Lees verder