INEA on Tour trapt af in Amersfoort

Redactie

Dinsdag 26 september vond de eerste INEA on Tour plaats. De professionals uit het zorgveld uit de provincie Utrecht waren als eerst aan de beurt om deel te nemen aan de kennismakingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten van INEA on Tour worden georganiseerd in elke provincie met als doel om de hulpverlening voor mensen met een adoptieachtergrond te vergroten en verbeteren.

Middels de bijeenkomsten van INEA on Tour willen we bewustzijn voor de impact van afstand en adoptie te vergroten, adoptie sensitieve- en reguliere hulpverlening in contact te brengen met elkaar voor het uitwisselen van expertise en het creëren van nieuwe netwerken. De eerste editie in Amersfoort had een bescheiden opkomst, met hulpverleners van GGZ Centraal en Lister/ Altrecht, maar ook een zelfstandige lichaamsgerichte- en hypnotherapeut. 

Verdieping van zorgprofessional Maarten van Zwieten

Maarten van Zwieten, zelfstandig coach en ervaringsdeskundig professional van Adoptie Atelier heeft op uitnodiging van INEA als spreker een mooie verdieping geboden op afstand en adoptie en dan met name op het afstandsdeel; dus wat overkomt een kind voordat het van de moeder verwijderd en (uiteindelijk) geadopteerd wordt, hoe dit zich als trauma op slaat in het lichaam (vroegkinderlijk trauma) en hoe dit op latere leeftijd tot uiting kan komen. Voor de aanwezige professionals gaf dit een uniek kijkje en inzicht achter het gedrag en de symptomen die zij zien bij hun cliënten met een adoptie achtergrond.

Iedere INEA on Tour nodigen we een andere professional uit de provincie uit.

Meer bewustzijn over afstand en adoptie

Wat de aanwezigen mee terug namen uit deze bijeenkomst is echt een stuk bewustwording, men is zich in eerste instantie niet bewust van dit afstandsdeel en is men blij deze expertise via INEA en de spreker mee te kunnen nemen naar de eigen organisatie om ook daar de kennis te verbreden. Het gaf meer bewustzijn van het oorspronkelijke trauma en de pijn en daardoor bewustzijn van bepaalde gedragingen en gevoeligheden bij clienten. 

Ook zou men graag zien dat INEA en Maarten van Zwieten als ervaringsdeskundig professional binnen de organisaties waar de aanwezigen werkzaam zijn langskomen om daar in het kader van deskundigheidsbevordering in de teams uitleg te geven over afstand en adoptie. Men was blij kennisgemaakt te hebben met INEA en te weten wat we als organisatie te bieden hebben voor professionals. Daarnaast was er de praktische wens om alles info die we geven tijdens deze bijeenkomst in een boekje gebundeld wordt en zo breed inzichtelijk wordt.

Meer INEA on Tour

Wij kijken uit naar de volgende bijeenkomsten. Voor het einde van 2023 staan er nog een aantal provincies op de planning en ook voor 2024 wordt er achter de schermen gewerkt aan een planning. Ben je benieuwd naar dit evenement? Bekijk dan onze evenementpagina en vind onze tourdata.

Wil je je aanmelden voor een van de volgende bijeenkomsten? Doe dit dan direct via het aanmeldformulier!

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder