INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Redactie

Op zaterdag 22 juni 2024 is INEA voor de tweede keer op rij aanwezig op het WK Adoptiekids met de Youth Hangout. De Youth Hangout is dé plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. Ontmoet podcastmakers Yeny en Maria Catalina van La Vida en praat samen over adoptie, dans in de silent disco, of bekijk de korte film van Armando over Arra’s die geadopteerd is uit Colombia naar Nederland.

INEA’s Youth Hangout keert terug tijdens de 13e editie van WK Adoptiekids. Vorig jaar introduceerde INEA de Youth Hangout op WK Adoptiekids als dé plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. Onder een grote, verkoelende tent stond een tribune en een podium, waar met behulp van een ‘silent-disco-koptelefoon’ geluisterd kon worden naar een divers programma vol muziek, ervaringen en boeiende gesprekken. Dit jaar zullen we opnieuw een ruimte creëren waar gesprekken over adoptie en geadopteerd zijn kunnen plaatsvinden. In samenwerking met La Vida zullen we gesprekken voeren over adoptie, het geadopteerd zijn en het samenkomen als gemeenschap. Yeny en Maria Catalina, geadopteerd uit Colombia, van La Vida begeleiden deze open gesprekken. Tussen de gesprekken door zal de korte film “Routes to Roots” van Armando vertoond worden. Hierin wordt de reis van Arra, geboren in Colombia en opgegroeid in Nederland, gevolgd op zijn pad van zelfontdekking en culturele verkenning.

Over WK Adoptiekids

Het WK Adoptiekids is een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor interlandelijk geadopteerde kinderen en jongeren.  Het toernooi bestaat al sinds 2010 en is uitgegroeid tot de grootste bijeenkomst van adoptiekinderen en -ouders van Nederland. Voor veel geadopteerde jongeren en kinderen is WK Adotiekids een waardevol moment om gelijkgestemden te ontmoeten en je niet ‘anders’ te voelen. Dit geldt niet alleen voor geadopteerden, maar ook voor adoptieouders. Naast spelers en supporters komen er ook andere belanghebbenden uit de adoptiegemeenschap op het evenement af. Verschillende organisaties zijn terug te vinden op de markt.

De aanmeldingen om mee te kunnen spelen tijdens de 13e editie van WK Adoptiekids zijn reeds gesloten. Dit jaar doen er wel geteld 976 spelers mee. Toch is iedereen van harte welkom om aan te komen moedigen of een kijkje te nemen op het terrein deze dag. De dag start om 10:00 en loopt om 16:30 tot zijn einde. Meer informatie over het event, zie www.wkadoptiekids.com.

Delen:

Adoptie in de media: week 27

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Lees verder

Maak kennis met de Adviesraad van INEA

Lees verder

Meer nieuws

Adoptie in de media: week 27

In een wekelijks overzicht lees je de laatste actualiteiten rondom interlandelijke adoptie. In dit bericht wordt teruggeblikt op adoptie in de media van zondag ...

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Op vrijdag 7 juni vond het evenement 'INEA informeert: Reculturatie en Roots' plaats bij KOCO Rotterdam. Dit evenement, georganiseerd door INEA in samenwerking met journaliste en correspondente Nina Jurna, bood geadopteerden de kans om in een veilige en begripvolle omgeving samen te komen en te discussiëren over hun ervaringen en roots. 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Het open podium van het INEA Atelier komt dit jaar nog twee keer terug! Dit is jouw kans om als geadopteerde of betrokkene bij adoptie jouw verhaal te delen via kunst. Muziek, dans, fotografie, spoken word - alles kan. Meld je aan voor de avonden op 6 september in Amsterdam of 8 november in Utrecht. Of wil je liever presenteren? We zoeken ook nieuwe presentatietalenten. Interesse? Bezoek onze website voor meer informatie en om je aan te melden!

Lees verder