Kick-off bijeenkomst deskundigheidsbevordering adoptiesensitiviteit

Redactie

Op dinsdag 11 april organiseert INEA een kosteloze kick-off bijeenkomst “Deskundigheidsbevordering” in het kader van adoptiesensitief ondersteunen van geadopteerden. Dit doen wij in samenwerking met gastexpert Drs. Ruth Willems. Aanmelden kan door te mailen naar onze eventmanager Ming: moverbeek@inea.nl.

Een kick-off na de operationele start van INEA

Uit het CBS-onderzoek in opdracht van de Commissie Joustra, waaruit INEA uit is voortgekomen, blijkt dat geadopteerden 16% vaker contact hebben gehad met een psycholoog, psychiater of psychotherapeut. Daarnaast komt in de toelichting van het rapport van de Commissie naar voren dat geadopteerden de behoefte hebben aan meer gespecialiseerde psychologische hulp. Ook tijdens een bijeenkomst in december 2022, waarin de klantreis van INEA besproken werd, en in de contacten die medewerkers van INEA hebben, komt naar voren dat geadopteerden adoptiesensitiviteit missen in de hulpverlening en in het onderwijs. Dit terwijl hulpverleners, professionals, huisartsen, POH’s en docenten juist degene zijn bij wie deze geadopteerden ondersteuning zoeken.

In maart is INEA operationeel van start gegaan. Na het werkbezoek van de minister voor Rechtsbescherming is dit de eerste bijeenkomst. We zetten ons onder anderen in om het bewustzijn van adoptie sensitieve benadering bij hulpverlening en in het onderwijs te vergroten.

Praktische informatie

De bijeenkomst wordt georganiseerd door INEA. Het programma is interactief en wordt geleid door Drs. Ruth Willems. Tijdens deze bijeenkomst zullen praktijkvoorbeelden, ervaringen en do’s en don’ts gedeeld worden. Deze bijeenkomst is expliciet voor hulpverleners, professionals en experts is. Ben je ook op een andere manier geraakt door adoptie, bijvoorbeeld omdat je zelf geadopteerd bent of adoptieouder? Dan vragen we je om vanuit je professionele rol deel te nemen. Zo creëren we duidelijke kaders en een veilige omgeving.

De bijeenkomst is zowel fysiek als online te volgen. Houdt er rekening mee dat het lastiger is om actief deel te nemen aan de bijeenkomst als je online aansluit. In totaal is er ruimte voor 20 deelnemers.

Datum: dinsdag 11 april
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Kosten: De bijeenkomst is gratis bij te wonen. Bij deelname adviseren we je om het boek ‘Vragen over adoptie‘ te downloaden, voor €9,95.
Locatie: De Bouw 93, 3991 SZ Houten
Online: Je ontvangt uiterlijk in de week voor het event een mail met teamslink.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is relevant voor hulpverleners, docenten, belangenorganisaties, adoptiecoaches, buddy’s of andere professionals die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met het thema adoptie.(Accreditatie is aangevraagd)​. Meld je vóór 4 april aan, door te mailen naar onze eventmanager Ming: moverbeek@inea.nl.
Vermeld in bij je aanmelding:

  • Je naam;
  • Je betrokkenheid bij het onderwerp (hulpverlener, professional, etc);
  • Je voorkeur voor locatie; online of fysiek.

Na je aanmelding ontvang je een bericht van onze eventmanager. Daarin zul je te horen krijgen of je deel kunt nemen aan de bijeenkomst. Je aanmelding is dus geen garantie voor deelname. Voor vragen of meer informatie, kun je ook mailen: moverbeek@inea.nl.

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder