Ontwerpsessie land-specifiek pilotproject Indonesië van start gegaan 

Redactie

Om zoekmogelijkheden in landen van herkomst te vergroten, zullen er vanaf 2023 pilotprojecten ondersteunt worden door INEA. Deze ondersteuning vindt specifiek plaats vanuit de diensten die INEA aanbiedt rondom Zoektochten & Landenaanpak. Op woensdag 20 september 2023 vond de eerste ontwerpsessie van het land specifieke pilotproject Indonesië plaats bij INEA.

Het pilottraject vangt aan met land-specifieke ontwerpsessies. Deze eerste ontwerpsessie van Indonesië werd gehouden om de huidige zoekinfrastructuur in kaart te brengen met tot doel deze te verbeteren. Tijdens deze sessie zijn de volgende acht pijlers besproken:  

1. Wet- en Regelgeving                                                
2. Technologische Hulpmiddelen                                                   
3. Cultuur                                                                                                                                          
4. Best Practices                                                                                                                       
5. Stakeholders         
6. Groepskennis                                                    
7. Database/Register                      
8. Resterende aspecten 

De ontwerpsessie

Er is per pijler gebrainstormd over de algemene kennis, risico’s en kansen. De uitkomsten hiervan zijn geïnventariseerd en verwerkt in een rapportage, welke gedeeld zal worden met de deelnemers van de desbetreffende sessie. Naar aanleiding van deze geslaagde bijeenkomst zal op een nog nader te bepalen moment vervolgsessies worden ingepland om tot een concreet te realiseren pilotproject te komen.   

Deel je kennis

Mocht je kennis in huis hebben over landen als Bangladesh, Brazilië of Colombia en interesse hebben in het deelnemen in de ontwerpsessie van deze landen? Dan komen wij graag met jou in contact!

Delen:

Een terugblik op Gezien Gehoord Geadopteerd

Lees verder

Ministerie nodigt belangenorganisaties uit voor reflectiesessie op thema dossiers, INEA deelt eerder opgehaalde input 

Lees verder

Nationaal Archief: Afstands- en adoptiedossiers van de Raad voor de Kinderbescherming vanaf half juni opvraagbaar

Lees verder

Belangrijke update over het INEA Festival Gezien, Gehoord, Geadopteerd 23 maart: Vrijkaarten beschikbaar en optie geld terug te vragen

Lees verder

50 vrijkaarten per dag beschikbaar voor INEA Congres 2024

Lees verder

Meer nieuws

Een terugblik op Gezien Gehoord Geadopteerd

Op zaterdag 23 maart kwamen geadopteerden samen voor een bijzondere dag vol verbinding en (h)erkenning tijdens Gezien Gehoord Geadopteerd, het INEA Festival, gehouden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Deze dag, georganiseerd door INEA stond volledig in het teken van de geadopteerde gemeenschap. Onze missie bij INEA is om een centrale plek te zijn waar geadopteerden ondersteuning kunnen vinden bij vragen over interlandelijke adoptie en hun afkomst. 

Lees verder

Ministerie nodigt belangenorganisaties uit voor reflectiesessie op thema dossiers, INEA deelt eerder opgehaalde input 

In het kader van de herziening van het adoptiesysteem en de wijziging van de Wet Opneming Buitenlandse Kinderen ter Adoptie (WOBKA), organiseert het Ministerie van Justitie en Veiligheid diverse ketensessies rondom de thema's toezicht, nazorg en dossiers & privacy. INEA is één van de partijen die uitgenodigd zijn om mee te praten en input te leveren tijdens zogenoemde ketensessies. Deze sessies worden georganiseerd vanuit het Ministerie J&V. Eerder vonden al sessies over nazorg, toezicht en een eerste sessie over dossiers & privacy plaats. Een tweede ketensessie over dossiers & privacy zal naar verwachting in april of mei plaats gaan vinden. 

Lees verder

Nationaal Archief: Afstands- en adoptiedossiers van de Raad voor de Kinderbescherming vanaf half juni opvraagbaar

Het Nationaal Archief maakte op 21 maart 2024 bekend dat zij afstands- en adoptiedossiers van de Raad voor de Kinderbescherming ontvangen hebben. Het gaat om dossiers van geadopteerden die geboren zijn vóór 1970.

Lees verder