Ontwerpsessie land-specifiek pilotproject Indonesië van start gegaan 

Redactie

Om zoekmogelijkheden in landen van herkomst te vergroten, zullen er vanaf 2023 pilotprojecten ondersteunt worden door INEA. Deze ondersteuning vindt specifiek plaats vanuit de diensten die INEA aanbiedt rondom Zoektochten & Landenaanpak. Op woensdag 20 september 2023 vond de eerste ontwerpsessie van het land specifieke pilotproject Indonesië plaats bij INEA.

Het pilottraject vangt aan met land-specifieke ontwerpsessies. Deze eerste ontwerpsessie van Indonesië werd gehouden om de huidige zoekinfrastructuur in kaart te brengen met tot doel deze te verbeteren. Tijdens deze sessie zijn de volgende acht pijlers besproken:  

1. Wet- en Regelgeving                                                
2. Technologische Hulpmiddelen                                                   
3. Cultuur                                                                                                                                          
4. Best Practices                                                                                                                       
5. Stakeholders         
6. Groepskennis                                                    
7. Database/Register                      
8. Resterende aspecten 

De ontwerpsessie

Er is per pijler gebrainstormd over de algemene kennis, risico’s en kansen. De uitkomsten hiervan zijn geïnventariseerd en verwerkt in een rapportage, welke gedeeld zal worden met de deelnemers van de desbetreffende sessie. Naar aanleiding van deze geslaagde bijeenkomst zal op een nog nader te bepalen moment vervolgsessies worden ingepland om tot een concreet te realiseren pilotproject te komen.   

Deel je kennis

Mocht je kennis in huis hebben over landen als Bangladesh, Brazilië of Colombia en interesse hebben in het deelnemen in de ontwerpsessie van deze landen? Dan komen wij graag met jou in contact!

Delen:

Adoptie in de media: week 27

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Lees verder

Toegang tot adoptiedossiers en nazorg besproken tijdens informatieavond Nationaal Archief

Lees verder

Maak kennis met de Adviesraad van INEA

Lees verder

Meer nieuws

Adoptie in de media: week 27

In een wekelijks overzicht lees je de laatste actualiteiten rondom interlandelijke adoptie. In dit bericht wordt teruggeblikt op adoptie in de media van zondag ...

Lees verder

Geadopteerden bijeen voor reculturatie en verbinding tijdens INEA informeert 

Op vrijdag 7 juni vond het evenement 'INEA informeert: Reculturatie en Roots' plaats bij KOCO Rotterdam. Dit evenement, georganiseerd door INEA in samenwerking met journaliste en correspondente Nina Jurna, bood geadopteerden de kans om in een veilige en begripvolle omgeving samen te komen en te discussiëren over hun ervaringen en roots. 

Lees verder

Het open podium van het INEA Atelier keert eind 2024 terug 

Het open podium van het INEA Atelier komt dit jaar nog twee keer terug! Dit is jouw kans om als geadopteerde of betrokkene bij adoptie jouw verhaal te delen via kunst. Muziek, dans, fotografie, spoken word - alles kan. Meld je aan voor de avonden op 6 september in Amsterdam of 8 november in Utrecht. Of wil je liever presenteren? We zoeken ook nieuwe presentatietalenten. Interesse? Bezoek onze website voor meer informatie en om je aan te melden!

Lees verder