Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Redactie

Na een geslaagde eerste editie van het INEA Atelier op 16 november vond er op 30 november een tweede editie plaats. Deze keer vond de culturele avond plaats in ‘Het Huis’ in Utrecht. Het INEA Atelier verbindt mensen aan de hand van kunst; net zoals bij de eerste keer werd er een podium geboden aan iedereen die affiniteit heeft met adoptie om hun (persoonlijke) verhaal te delen met het publiek door middel van kunst. 

Het programma van de avond bestond uit acht artiesten met diverse kunstdisciplines, zoals zang, dans, rap, theater en spoken word. Deze keer waren er twee acts van mensen die niet zelf geadopteerd waren, maar wel een connectie hebben met adoptie. Ook zij kregen de mogelijkheid om diverse perspectieven te belichten. Daarnaast richtte de avond zich op kunst in combinatie met therapie. Daarbij toonden beeldend therapeuten hun werk en werden verschillende persoonlijke verhalen gedeeld. 

De avond begon met Christopher, onder andere een singer-songwriter, die twee zelfgeschreven nummers zong rondom het thema identiteit. Één van zijn nummers was zelfs nog niet uitgebracht en voor het eerst bij het INEA Atelier te horen. Hierop volgde Carla, een zangeres die twee nummers coverde die haar nauw aan het hart liggen. Voordat het gesprek over vaktherapie startte en Femke Smit en Bai Ling Blekman hun ervaringen deelden, vertelde Sanjaya, een multidisciplinaire artiest, zijn verhaal aan de hand van spoken word onder begeleiding van pianist John Keys. 

Na de pauze nam Carlos, ook wel bekend als Nette Jonguh, de zaal mee in zijn verhaal door twee nummers te zingen en een gedicht voor te dragen. Vervolgens betrad een duo het podium om te dansen. Anne-Louise en Dalisha zijn de dochters van een geadopteerde moeder. Zij dansten op de muziek en film van de documentaire van hun tante (die geadopteerd is). De laatste twee optredens waren van Rob Marrevee (adoptievader) en Jarra Marrevee (geadopteerde/zoon). Samen brachten zij afgelopen jaar een theatershow uit en hebben ze het door het land gereisd. Tijdens het INEA Atelier voerde Rob een fragment uit zijn theatershow op en rapte Jarra een zelfgeschreven nummer.  

De avond werd afgesloten met het tweede deel van het panelgesprek, waar de nadruk lag op de rol van beeldende kunst in de praktijk en de persoonlijke ervaringen van de panelleden. Het was opnieuw een prachtige en waardevolle avond, waarbij hier en daar een traan werd gelaten en mensen met een warm hart naar huis gingen.

Sfeerimpressie van de avond

Delen:

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

Lees verder

Nieuwe procedures voor adopties uit het buitenland per direct stopgezet

Lees verder

Statement tegen ongewenst gedrag op social media

Lees verder

Meer nieuws

INEA blikt terug op deelname aan vFAS Jaarcongres 2024

Op vrijdag 19 april 2024 namen INEA en Fiom deel aan het vFAS Jaarcongres, gehouden in Papendal in Arnhem. Het thema van dit jaar, ‘Back to the future, de vFAS advocaat 2.0’, richtte zich op de toekomst van de advocatuur. Hierbij was er ook aandacht voor de nieuwste technologieën op het gebied van gezinsvorming en voortplanting. Tijdens het congres was INEA uitgenodigd om samen met Fiom een workshop subsessie te verzorgen. 

Lees verder

INEA’s Youth Hangout is terug op de 13e editie van WK Adoptiekids

Op zaterdag 22 juni 2024 is INEA voor de tweede keer op rij aanwezig op het WK Adoptiekids met de Youth Hangout. De Youth Hangout is dé plek om te ontspannen tussen de wedstrijden door. Ontmoet podcastmakers Yeny en Maria Catalina van La Vida en praat samen over adoptie, dans in de silent disco, of bekijk de korte film van Armando over Arra’s die geadopteerd is uit Colombia naar Nederland.

Lees verder

Fiom kondigt mogelijkheid inschrijven inzage dossiers uit voormalig kindertehuis Las Palmas in Chili aan vanaf maandag 10 juni 

In mei 2024 heeft Fiom informatie naar buiten gebracht over de stand van zaken ten aanzien van de dossiers van kindertehuis Las Palmas die ...

Lees verder