Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Redactie

Na een geslaagde eerste editie van het INEA Atelier op 16 november vond er op 30 november een tweede editie plaats. Deze keer vond de culturele avond plaats in ‘Het Huis’ in Utrecht. Het INEA Atelier verbindt mensen aan de hand van kunst; net zoals bij de eerste keer werd er een podium geboden aan iedereen die affiniteit heeft met adoptie om hun (persoonlijke) verhaal te delen met het publiek door middel van kunst. 

Het programma van de avond bestond uit acht artiesten met diverse kunstdisciplines, zoals zang, dans, rap, theater en spoken word. Deze keer waren er twee acts van mensen die niet zelf geadopteerd waren, maar wel een connectie hebben met adoptie. Ook zij kregen de mogelijkheid om diverse perspectieven te belichten. Daarnaast richtte de avond zich op kunst in combinatie met therapie. Daarbij toonden beeldend therapeuten hun werk en werden verschillende persoonlijke verhalen gedeeld. 

De avond begon met Christopher, onder andere een singer-songwriter, die twee zelfgeschreven nummers zong rondom het thema identiteit. Één van zijn nummers was zelfs nog niet uitgebracht en voor het eerst bij het INEA Atelier te horen. Hierop volgde Carla, een zangeres die twee nummers coverde die haar nauw aan het hart liggen. Voordat het gesprek over vaktherapie startte en Femke Smit en Bai Ling Blekman hun ervaringen deelden, vertelde Sanjaya, een multidisciplinaire artiest, zijn verhaal aan de hand van spoken word onder begeleiding van pianist John Keys. 

Na de pauze nam Carlos, ook wel bekend als Nette Jonguh, de zaal mee in zijn verhaal door twee nummers te zingen en een gedicht voor te dragen. Vervolgens betrad een duo het podium om te dansen. Anne-Louise en Dalisha zijn de dochters van een geadopteerde moeder. Zij dansten op de muziek en film van de documentaire van hun tante (die geadopteerd is). De laatste twee optredens waren van Rob Marrevee (adoptievader) en Jarra Marrevee (geadopteerde/zoon). Samen brachten zij afgelopen jaar een theatershow uit en hebben ze het door het land gereisd. Tijdens het INEA Atelier voerde Rob een fragment uit zijn theatershow op en rapte Jarra een zelfgeschreven nummer.  

De avond werd afgesloten met het tweede deel van het panelgesprek, waar de nadruk lag op de rol van beeldende kunst in de praktijk en de persoonlijke ervaringen van de panelleden. Het was opnieuw een prachtige en waardevolle avond, waarbij hier en daar een traan werd gelaten en mensen met een warm hart naar huis gingen.

Sfeerimpressie van de avond

Delen:

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptie 

Lees verder

Adoptie uit Bulgarije opnieuw mogelijk 

Lees verder

Interlandelijke adoptiestop in Denemarken en onderzoek in Noorwegen vanwege mogelijke misstanden 

Lees verder

Meer nieuws

INEA aanwezig bij ketensessies ten behoeve van wetwijzigingstraject WOBKA

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft, na de aanbevelingen van de Commissie Joustra (2021), de adoptieketen herzien. Dit leidde tot minder adopties en meer toezicht, met de oprichting van een centrale bemiddelingsorganisatie (CBO). INEA levert input tijdens ketensessies van het ministerie J&V voor de wetswijziging.

Lees verder

INEA Sponsort Vierde Seizoen La Vida de Podcast

Op vier januari 2024 is het nieuwe, vierde seizoen va La Vida de Podcast gestart. De populaire adoptiepodcast, gemaakt door Yeny en Desiree, wordt dit seizoen gesponsord door INEA. Yeny en Desiree zijn twee vriendinnen die allebei geadopteerd zijn uit Colombia. In deze gratis te beluisteren podcast op Spotify bespreken ze openhartig alle aspecten van hun adoptie.

Lees verder

Een dag van dialogen: Transformative Justice in adoptie 

Vanuit INEA vinden wij het belangrijk dat (nieuwe) perspectieven over adoptie gehoord worden en perspectieven van geadopteerden een podium krijgen. Daarom organiseerde de Kennisbasis van ...

Lees verder