Belangenorganisaties bij elkaar om de subsidieregeling belangenorganisaties interlandelijke adoptie te evalueren 

Redactie

Op woensdag 20 september vond de evaluatiesessie voor de subsidieregeling voor belangenorganisaties interlandelijke adoptie plaats bij INEA. Deze evaluatiesessie is in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid georganiseerd om terug te kijken op het eerste jaar van deze subsidie. Zowel belangenorganisaties die de subsidie hadden aangevraagd, als belangenorganisaties die dit niet hadden gedaan waren aanwezig.  

In de sessie nam het Ministerie van Justitie en Veiligheid het woord om de regeling toe te lichten en de binnengekomen aanvragen te behandelen. Vervolgens was er ruimte voor gesprek en konden belangenorganisaties hun vragen stellen. Het ministerie heeft input verzameld dat werd opgedeeld in actiepunten voor op korte termijn en actiepunten voor de lange(re) termijn. De sessie werd bezocht door negen belangenorganisaties, die zowel op loctie als digitaal aansloten.

Wil je meer weten over wat er deze avond allemaal ter sprake is geweest? Bekijk dan de notulen. Benieuwd naar de projecten die de belangenorganisatie met deze subsidie aan het realiseren zijn? Deze zullen later op onze website gepubliceerd worden. Je kunt de projectplannen ook inzien door te mailen naar info@inea.nl.  

Delen:

Eerste vier provinciale bijeenkomsten voor professionals met INEA on Tour

Lees verder

Verbinding en saamhorigheid bij tweede editie INEA Atelier: Dit is mijn verhaal

Lees verder

Een diepgaande blik op de Rechtszaak tegen Adoptiefraude – INEA informeert: College Mark de Hek en Sam van den Haak

Lees verder

Terugblik op “Smaak van jouw Land”: Nieuwe ontmoetingen en culinaire ervaringen

Lees verder

Een terugblik op de eerste editie van het INEA Atelier

Lees verder

Meer nieuws

Interlandelijke adoptie in de verkiezingsprogramma’s 

Woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De politieke partijen vertellen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat hun plannen en standpunten zijn. In dit artikel vind je een overzicht van wat de verschillende politieke partijen over het onderwerp (interlandelijke) adoptie in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen.  

Lees verder

De subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ uitgelegd

Wat is de subsidieregeling ‘Belangenorganisaties Interlandelijk Geadopteerden’ en hoe vraag je het aan?

Lees verder

Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en ...

Lees verder