Ik wil (meer) inzicht in mijn adoptiedossier 

Een adoptiedossier kan voor jou, als geadopteerde, van groot belang zijn. Als bron van informatie over jouw herkomst, als vindplaats van relevante documenten en als onderdeel van jouw geschiedenis. De inhoud van een adoptiedossier kan jou helpen jouw biologische afkomst te achterhalen en meer te weten te komen over jouw achtergrond en familiegeschiedenis. Dit kan cruciaal zijn voor het verder vormen van je identiteit en het begrijpen van jouw plaats in de wereld.  

Wil jij meer inzicht in jouw adoptiedossier of wil je jouw adoptiedossier vinden? Er zijn verschillende mogelijkheden om informatie over jouw adoptie in handen te krijgen en in te zien. Het is belangrijk om te benadrukken dat niet elk dossier op te sporen is en dat de dossiers in Nederland, maar ook in het buitenland, op verschillende plekken bewaard liggen. Als je meer inzicht wil krijgen in je adoptiedossier, zijn de stappen die je kunt nemen afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je adoptie. Denk bijvoorbeeld aan in welk jaar de adoptie heeft plaatsgevonden, vanuit welk land en de plaats waar je woont. 

Drie artikelen voor meer informatie

Aan de hand van drie artikelen geven we je (meer) inzicht en informatie over zaken rondom adoptiedossiers.


Wat is een adoptiedossier?

Waar kan ik mijn adoptiedossier vinden?Kan ik mijn adoptiedossier zomaar inzien?

Wat kan INEA voor jou betekenen?

Met alle verschillende vindplaatsen van informatie is het begrijpelijk als je niet weet waar je moet beginnen of dat het zetten van een eerste stap moeilijk kan zijn. INEA kan je op weg helpen in de zoektocht naar meer informatie over jouw adoptie. Dit doen wij door bijvoorbeeld het maken van een stappenplan en door voorbeeldbrieven op te stellen om informatie op te vragen. We nemen je mee in het proces en willen naast je staan bij elke stap. Zou je graag begeleiding willen tijdens het opvragen van stukken uit je dossier of zou je hier gewoon eens over willen praten? Dat kan. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak maken tijdens het inloopspreekuur van ‘Dossiers & inzage’ op woensdag van 13:00 uur tot 15:00 uur. We zijn telefonisch bereikbaar op 085 483 23 23 en per mail via info@inea.nl.  

INEA schrijft haar artikelen zelf, tenzij anders vermeld. Ben je onjuiste informatie tegengekomen of is het artikel onvolledig? Laat het ons weten door te mailen naar pr@inea.nl.  

Redactie

Thema

Dossiers

Doelgroep

Geadopteerden

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Gerelateerde artikelen